Gül Hürgel
MODA

Gül Hürgel

Kadın figürünün güzelliğini keten doğallıyla bir araya getiren Gül Hürgel ile tasarımlarının hikayesini ve stil ilkelerini konuştuk. Bade Çakar Fotoğraflar Serkan Eldeklioğlu

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Eylül 2020

Ana materyal olarak keteni seçme sebebiniz nedir?

Bu, benim tasarımlarımın farkı. Keten tasarımlar dendiğinde aklımıza en klasik formlar geliyordu; uzun elbiseler, düz hatlar... Gece elbisesi şeklinde keten hiç yoktu. Klasik keten algısını, hem gündüz hem gece görebileceğimiz bir şekle dönüştürdüm. Dört yıl önce yurtdışına gittiğimde, bana keten kumaşı özellikle İngiltere'de satamazsın dediler. Ben de satacağım dedim. Bir kere, keten yazın giyilmesi gereken en sağlıklı kumaş.Yüzde yüz doğal. Tasarımlarımı, bir ayakkabı değişimi ile rahatlıkla geceye uyarlayabilirsiniz. İyi ki de böyle çıkmışım. Şu an herkesin doğal kumaşlara aşırı bir yönelimi var.

Markanızla moda kurallarının çoğunun karşısında durduğunuz bu dört yıl nasıl geçti?

Modada sarsıntılar uzun süre önce başlamıştı, pandemi süreci ise darbe oldu.Herkes sözüme gelmeye başladı ve iki koleksiyon hazırlama kararı aldı. Ben her zaman bu şekilde ilerleyeceğim. Bu yüzden keten ile başladım ve devam edeceğim. Ben sadece yaptığım elbiseye değil, her detaya kıymet veriyorum. Benim için hayatta hiçbir şey al-kullan-at değil. Çünkü o kıyafetin arkasında büyük bir emek var.

Tasarımlarınızı yaratırken kafanızda nasıl bir kombin oluşuyor?

Takı seviyorum, özellikle de küpeleri. Küçük bir takı koleksiyonum da var, özel camlardan yapılan nazar boncuklarının kullanıldığı. Hepsi tek tek elde yapılıyor. Aksesuarları da çok seviyorum. Hep maskülen çanta kullanırım, büyük çantalar severim, kıyafetlerime de çok yakışıyor bence.

Stilinizi hangi iki parça özetler?

Mutlaka keten gömlek ve yüksel bel pantolon.

Sizi motive eden, heyecanlandıran hayalleriniz neler?

Windsor'lardan tasarımlarımı giyen oldu ama ben baştaki bir kraliyet üyesini Gül Hürgel tasarımı ile görmek isterim. Sadece bu değil, sokakta tanımadığım bir insanın üstünde tasarımımı gördüğümde de çok mutlu oluyorum. Yurtdışında bunu çok yaşadım. Arkasından koşup sarılmak istiyorum! Hâlâ hayalim aynı; yurtdışına çıktığımda birinin üzerinde kıyafetimi göreyim. Benim tasarımlarımla mutlu olsunlar.