Lagerfeld'in Koruması ve Asistanının İkonu Anlatan Kitabı
MODA

Lagerfeld'in Koruması ve Asistanının İkonu Anlatan Kitabı

Ocak ayı başlarında, Karl Lagerfeld'in koruması ve kişisel asistanı Sebastian Jondo, efsanevi tasarımcı hakkındaki kitabını duyurdu. Gelecek olan baskının da bazı ayrıntılarını paylaşmaya karar verdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Ocak 2021

Görünüşe göre, Chanel ve Fendi'nin ikonik yaratıcı direktörünun anlatılan en kişisel hikayesi olacak. Jondo, tasarımcıya gerçekten yakındı, onun için 20 yıl çalıştı, bu süre zarfında onun için gerçek bir arkadaş oldu, hatta Chanel ve Karl Lagerfeld için de bir elçi oldu. Tasarımcının hayatında çeşitli ve çok özel anlarında hatta ciddi bir hastalıkla verdiği kahramanca mücadele de dahil. 4 yıl boyunca Karl kanseri yenmeye çalıştı. Zhondo ona tüm bu zaman boyunca eşlik etti, immüno ve radyoterapi sırasında, hastanelerde geçirdiği uzun günler ve zorlu ve umutsuz bir durumun tüm zorluklarında.

Sebastian, Lagerfeld'in kaderin darbesini "gerçek bir savaşçı" olarak metanetle aldığını kabul ediyor. Çalışmaya, çekim yapmaya, kampanyalar, koleksiyonlar yaratmaya devam etti, her şeyi yaptı diyor. ''Benim için o gerçek bir kahramandı, çünkü bunu çok kararlı bir şekilde kabul etti "diye itiraf ediyor Jondo. Ona göre Lagerfeld, hastane yatağındayken bile Fendi 2019 sonbahar-kış koleksiyonunun oluşturulmasını yönetti ve gösteriye kişisel olarak katılmayı da bekliyordu, ancak bu amacı gerçek olmadı. Böyle bir kararlılık için Jondo patronuna "moda dünyasının Muhammed Ali'si" diyor.

Sebastian Jondo, 20 yılı aşkın süredir Karl Lagerfeld'in koruması ve kişisel asistanıydı. Karl ile 15 yaşında tanıştı. Sonrasında, Chanel'in yaratıcı direktörünün sık sık ziyaret ettiği 18. yüzyılın Paris antika mobilya salonunda da yarı zamanlı çalışıyordu. Yıllar geçtikçe, moda tasarımcısının yanında Jondo ona yakın bir kişi oldu ve sekreterlik görevini üstlendi.Ölümünden sonra Karl Lagerfeld markası için bir koleksiyon oluşturarak moda evinin elçisi oldu. Tüm bunları Ocak ayı sonunda yayınlanacak olan "Nasılsın sevgili Karl?" Adlı kitabında da anlatacak.