Rüya gibi bir düğün
WEDDING

Rüya gibi bir düğün

Selin Persentili Aral ile Umut Aral’ın cennet bir mekanda gerçekleştirdikleri huzur dolu düğünleri...

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Mayıs 2020

Pelin Hasçalık

Marka yönetimi ve wellness danışmanlığı yapan Selin Persentili Aral, yaklaşık 14 sene yurtdışında, New York, Londra ve Abu Dabi'de yaşadıktan sonra, İstanbul'a gelme kararı aldığını söylüyor ve eşiyle tanışma hikayesini anlatıyor:

"Ailem ve arkadaşlarımla daha çok vakit geçirmek, doğanın, müziğin ve sağlıklı bir hayatın içinde olmak, yapmak isteyip de fırsat bulamadığım birçok konuda kendimi geliştirmek istiyordum. Bunlardan bir tanesi de piyano çalmayı öğrenmekti."

Piyano çalmak aslında çocukluk hayaliymiş ve İstanbul'a taşınma kararıyla beraber bu hayali gerçekleştirmek için ders almaya başlamış. "Hayatın bizim için güzel bir sürprizi vardı; Umut da aynı hisler ve müzik sevgisiyle o dönem piyano dersi almaya karar vermiş. Genellikle 8-10 yaş çocukların ders aldığı Piyanoya okulunda, iki ruhu çocuk yetişkin bu şekilde tanıştık."

Hayat onları seneler içerisinde tesadüflerle bir araya getirmeye ve gittikçe yakınlaştırmaya devam etmiş. "Saatler süren yürüyüşlerimiz, sohbetlerimiz, hayallerimiz, seyahatlerimiz, hayatı dolu dolu yaşama isteğimiz bizi birleştirdi. Seyahatlerimizde fazla plan program yapmadan ilerlemekten keyif alıyorduk. Bir gün Sicilya'da road-trip'e çıktık ve kendimizi Salina Adası'nda, Capofaro Relais & Chateaux'da bulduk. Il Postino filminin de çekildiği muhteşem bir adaydı. 28 Eylül 2018'de, büyülü bir gecede Umut bana evlenme teklif etti."

Selin Aral, evlenme teklifi aldığı adada, sanki o hafta sonu tüm sevdikleri onlarla berabermiş gibi mutlu hissettiklerinden bahsediyor. "Rüya gibi bir yerdi. Deniz, güneş, rengarenk çiçekler, üzüm bağları, yıldızlar, muhteşem gün batımları ve dolunay… Düğünümüzün de yine öyle bir ambiyansta olmasını çok istiyorduk. En yakınlarımız, sevdiklerimiz ile samimi, şık, elegan, her detayı ile bizi ve hayatın güzelliklerini yansıtmasını, doğayla iç içe, huzur ve sevgiyle dolup taşmasını hayal ediyorduk."

Çift, Villa Maçakızı'nı gördükleri an, evlenecekleri mekanın bu adres olması gerektiğinde uzlaşmış. "İsmi gibi Cennet Koyu'nda yer alan cennet bir mekan. Rengarenk çiçekleri, limon ağaçları, yaz rüzgarı, yeşili, mavisi, dinginliği ve eğlencesi… Hazırlık aşamasında Cennet Koyu'nu evimize çeviren, bize rüya gibi üç gün yaşatan, eşsiz lezzetler hazırlayan, mükemmel ev sahibimiz şef Carlo Bernadini ve Villa Maçakızı ekibi bizim için çok özeller. Masa isimleri için doğadan ilhamla çiçek ve kuş isimleri seçtim. Bir de yastıklar yaptırdım; Umut yönetmen olduğu için aklımıza üzerlerine filmlerden alıntılar yazdırmak geldi. Ayrıca üzerlerinde Rumi ve Mevlana'nın çok sevdiğimiz 'Love is the soul's light' sözü yazan mumlar yaptırdık."

Evlenmeye karar verdikleri tarihten tam bir sene sonra, 28 Eylül 2019'da organize edilen ve üç gün süren düğün için Selin Aral; "Ne mutlu ki hayat bizi bir araya getirdi ve bu güzel başlangıcı sevgi dolu ailelerimiz, dostlarımız ve meleklerimiz; bu büyülü hafta sonunda bizlerle olmak isteyip olamayan, dünyanın dört bir yanından yürek ısıtan mesajlarıyla bizleri mutlu eden tüm sevdiklerimizle paylaşabildik" diyor. "Hep beraber yaşanacak nice unutulmaz günlerimiz olması dileğimizle."

GELİNİN ADRES DEFTERİ
DÜĞÜN
Villa Maçakızı
KOKTEYL Miam
GELİNLİK Monique Lhuillier/Vakko Wedding
DAMATLIK Tom Ford
AYAKKABI Sophia Webster
DAVETLİ 200
ÇİÇEK VE DEKORASYON
Ceremony Flowers & Events
DAVETİYE Nick Spanswick Design
ŞEF Carlo Bernardini
FOTOĞRAF Bige Yalın
İLK ŞARKI Your Song - Elton John
CANLI MÜZİK Evrencan Gündüz
DJ Can Hatipoğlu
SAÇ Şaban Ay/Erdem Kıramer
MAKYAJ Meltem Ozan Koç/Erdem Kıramer
KARŞILAMA ELBİSESİ Temperley London
PAZAR BBQ ELBİSESİ Alexis