Soğan dolması

10.08.2011, Çarşamba

►5 adet iri soğan
►2,5 su bardağı su
►250 gr. kıyma
►Yarım su bardağından iki parmak fazla pirinç
►1 demet maydanoz
►1 kahve fincanı sıvı yağ
►Tuz
►Karabiber
►Bir tutam kıyılmış dere otu
►Bir tutam kıyılmış maydanoz
►Tarçın bahar

Hazırlanışı:
Soğanları yıkayın. Baş kısımlarını kapak gibi kesin. Kabukları soyun. Bir tencereye suyu ekleyin bir tutam tuz ile kaynatın.Soğanları tencereye atarak 10-15 dakika haşlayın. Haşlama suyunu dökmeyin. Soğanlar soğuduktan sonra içinden 2 ya da 3 katmanı bırakıp soğanın içini çıkartın. Çıkardığınız soğan içlerini kıyın. Maydanoz ve dereotu ile birlikte harmanlayın. Pirinci yıkayın ve süzün. Tüm malzemeyi karıştırın. Soğanların içine doldurun. Bir tencereye dizin. Ayırdığınız soğan suyunu tencereye ekleyin. Kısık ateşte 45 dakika pişirin.

BİZE ULAŞIN