İncirli Kek
Malzemeler:
8-10 adet küçük siyah incir
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 kapak konyak
Hazırlanışı:
İncirleri ortadan ikiye bölüp 1 çorba kaşığı şeker ve konyak ile ezmeden karıştırıp dinlendirin.Yumurtaları ve tozşekeri hafifçe çırpıp sıvıyağ, süt ve vanilyayı ekleyip, karıştırıp üzerine un, kabartma tozu ve kırılmış ceviz içlerini de ekleyip spatula ile karıştırın.
Kek kalıbına önce incirleri dizip, kalan şekerli konyağı incirlerin üzerine gezdirip hazırlamış olduğunuz karışımı üzerlerine dökün. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuması için fırını kapayıp kapağını açık bırakın. Soğuduktan sonra tersyüz edip üzerine ceviz içlerini koyup servis yapın.