MODA HABER
Ekşili Ispanak Çorbası
Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den mevsime uygun lezzetli bir tarif...
GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Kasım 2012
MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı akşamdan ıslatılmış buğday
2 diş dövülmüş sarmısak,
1 çorba kaşığı tuz
Yarım kilo kıyılmış ıspanak
8 su bardağı su
Kuru nane
Kırmızı toz biber
1 limonun suyu
YAPILIŞI
Suya tuz atıp, kaynatın. Kaynayınca içine mercimek ve buğdayı ekleyip,bir saat kadar pişirin. Daha sonra buna ıspanak, domates salçası, nane, kırmızı biber ve limon suyunu ilave edip, 10 dakika daha kaynatın. Servise hazırdır. Afiyet olsun.