MODA HABER
Fevziye'nin Ispanaklı Yılbaşı Salatası
Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den kış mevsimine uygun, lezzetli bir salata tarifi...
GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Aralık 2012
MALZEMELER
Zeytinyağı
1 adet soyulmuş,küp doğranmış sarı elma
1,5 yemek kaşığı çam fıstığı
1,5 yemek kaşığı kuru üzüm
Tuz
Doğranmış 3 avuç kadar ıspanak yaprağı
Sosu için
1,5 kaşık fındık içi
1 kaşık ceviz içi
1 su bardağı portakal suyu
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Zeytinyağını, büyükçe bir tava içinde ateşte kızdırın. Elmaları içine atıp karıştırarak hafifçe pembeleştirin. Çam fıstıklarını da ekleyip karıştırarak pişirin. Fıstıkların yanmaması için sürekli karıştırın. Üzümleri ve tuzu ekleyip karıştırın. Ispanakları ekleyin ve ocaktan alın. Karıştırın. Sos malzemelerinin hepsini blendır'dan geçirin. Tabağın etrafında gezdirerek hemen servis edin.