Kilisli Haytalya
MODA HABER

Kilisli Haytalya

Yemek yazarımız Fezviye Sürmeli'den yöresel bir tarif...

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Ocak 2013

MALZEMELER

5 su bardağı süt
1 su bardağı nişasta
Şerbet için;
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı gül suyu
1 su bardağı şam fıstığı içi

YAPILIŞI

Süt ve nişastayı tencerede karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin. Ateşten alın, karışımı ıslattığınız tepsiye yayın. Buzdolabında soğutun. Daha sonra küp küp doğrayın. Şeker ve suyu kaynatıp soğutun. Gül suyunu ekleyin. Şerbeti tatlının üzerine dökün. Soğutun. Şekerli su içinde beklesin. Şam fıstığı da ekleyip servise sunun.