Prenses Tatlısı
MODA HABER

Prenses Tatlısı

Yemek yazarımız Fezviye Sürmeli'den pratik ama çok lezzetli bir tatlı tarifi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Ocak 2013

MALZEMELER

4 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1/2 kahve fincanı gül suyu
2 yemek kaşığı kaymak
1 çay bardağı şam fıstığı
1 çay bardağı tuzsuz badem
2 adet ezilmiş muz
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım limon suyu

YAPILIŞI

Derin bir tencereye sütü, gül suyunu ve irmiği koyup kısık ateşte karıştırın. İrmikler pişip, göz göz olunca Altını kapatın. Kaymak ve muzu da ekleyip krem gibi olana dek mikserde çırpın. Bir kaba döküp soğumaya bırakın.
Şerbeti için; şeker, su ve limon suyunu kaynattıktan sonra bir kaba boşaltın.Tatlının üzerini badem ve şam fıstığı ile süsleyin. Tatlının üzerine şurubunu gezdirin.Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis edin.