YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Kuru fasulyeli çorba

15.02.2013, Cuma

Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den soğuk kış günleri için besleyici bir çorba tarifi...

MALZEMELER

1 kg yoğurt
1 su bardağı dövme buğday
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı nohut
Nane
Tuz
Su

YAPILIŞI

1 gece önceden 1 su bardağı bütün yarma, 1 çay bardağı kuru fasulye, 1 çay bardağı nohut orta boy tencereye koyarak üzeri 2-3 parmak geçecek şekilde su ekleyin ve ertesi gün için bekletin. Bir gece önceden ıslatılan bakliyatı, yeniden sudan geçirip süzdürün. Düdüklü tencereye önceden ıslatılan bakliyatla birlikte üzerlerini 3 parmak geçecek şekilde su ekleyip yüksek ateşe koyun. Düdüklü tencereyi ortalama 10 dakika sonra kısık ateşe alıp buhar düğmesini kapatın. 30 dakika sonra tencereyi soğumaya bırakın. 1 kg yoğurt koyarak ayran kıvamına gelene kadar çırpın. Soğuyan bakliyatların fazla suyunu alın. Üzerine tuz ekleyin ve karıştırın. Ardından yavaş yavaş ayran kıvamına gelen yoğurdu bakliyata karıştırın. Üzerine 1,5 yemek kaşığı kuru nane ile süsleyip soğuk servis edin.

BİZE ULAŞIN