Lorlu Ispanaklı Patlıcan
MODA HABER

Lorlu Ispanaklı Patlıcan

Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den lezzetli bir sebze yemeği...

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Şubat 2013

MALZEMELER

500 g. ıspanak
2 adet patlıcan
4 adet domates
2 su bardağı lor peyniri
4 yemek kaşığı galete unu
4 yemek kaşığı parmesan peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam muskat rendesi
6-7 adet nane yaprağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Patlıcan dilimlerini zeytinyağına bulayıp pişirme kâğıdı serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15-20 dk pişirin. Ispanakları az yağ ile kavurun. İçine lor peyniri, muskat rendesi, tuz ve karabiber koyun. Patlıcan dilimlerinin içine bu karışımdan koyup sarın. Fırın kabını yağlayıp bunları dizin. Domates sosunu üzerlerine dökün. Parmesan peyniri ve galeta ununu karıştırın. Sosun üzerine serpin. 20-25 dk pişirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.