Olcay'ın Elmalı Tartı

06.03.2013, Çarşamba

Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den nefis bir tart tarifi...

MALZEMELER

Hamur için:
4 -5 bardak un
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 bardak şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı süt

İçi için:
6 adet rendeleniş elma
1 avuç kuru üzüm
2 avuç dövülmüş ceviz
1 bardak şeker
1 yemek kaşığı tarçın

YAPILIŞI

Un ve tereyağını elinizle yedirerek ufalayın. Şeker, yumurta ve sütü ekleyip, hamur yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Folyoya sarıp dolapta 1 saat bekletin. İç harcını ben pişiriyorum ama bütün malzemesini karıştırıp, dolapta yarım saat bekletebilirsiniz. Hamurun bir yarısını alıp, merdane ile açın ve tart kalıbına yerleştirin. İç harcı içine ekleyin. Kalan hamuru da açıp üzerine yayın. Kenarlarını yapıştırın.Yumurtanın sarısı sürün. 180 derece fırında 35 dakika pişirin.

BİZE ULAŞIN