Fevziye’nin yaz likörü
MODA HABER

Fevziye’nin yaz likörü

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Nisan 2013

1 greyfurt
2 portakal
2 mandalina
1 limon
Yeterince votka
1 tüm taze zencefil
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı su

Tarifi:
Zencefili kabuklu olarak incecik dilimleyin .Tencerenin içine su ve şekeri ekleyin. Zencefil dilimleri ekleyin ve şeker eriyene kadar pişirin. Daha sonra şurubu süzün. Meyveleri yıkayın ortadan kesip çekirdeklerini çıkartın. Küp küp kabuklarıyla doğrayın. Bir cam kavanoza meyveleri doldurun. Zencefil şurubunu dökün ve kavanoz dolana kadar votka ekleyin. Sıkıca kavanozu kapatın. 10 ila 15 gün kadar ağzını açmadan bekletin. Votkanın rengi sarımsı olmaya başlayacaktır. Meyvelerin de rengi değişecek ve gün geçtikçe,meyveler kavanozun üstüne yükselmeye başlayacaktır. 15 gün sonunda likörü cam şişelere süzerek doldurun. 10 gün sonra tekrar süzün. Likörünüz hazırdır. Afiyet olsun.