Fırında somon püre
MODA HABER

Fırında somon püre

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Nisan 2013

8 adet orta boy patates
500 gram somon balığı
1 su bardağı kaşar peynir
1 çay bardağı kadar zeytinyağı
Yarım bardak süt
1 tatlı kaşığı hardal
1 limonun suyu
1 adet defne yaprağı
2 adet orta boy havuç
5-6 dal dereotu
Karabiber
Tuz

Patatesleri haşlayın. Süt,karabiber ve zeytinyağı ile püre haline getirin. Somonları küp doğrayın buharda 5-6 dakika kadar pişirin. Havuçları ve kaşar peynirini rendeleyin, dereotunu incecik doğrayın, hepsini doğranmış somonların içine ekleyin. Bolca karabiber, tuz, limon suyu ve hardalı da ekleyerek hepsini karıştırın. Bir fırın kabını yağlayın, içine somonlu karışımı dökün. Üstüne hazırladığınız patates püresini yerleştirin. 200 derecede, üzeri altın rengi olana kadar pişirin.Yanında salata veya haşlanmış sebze ile servis edin.