Günün iftar menüsü - 28
MODA HABER

Günün iftar menüsü - 28

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Temmuz 2013

Balık omlet

Nohut köftesi

Crostata (pide-tart)

Crostata (pide-tart)

Malzemeler:

Crostata için;
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 paket kuru maya
2,5 bardak ılık su (0,5 lt.)
Pidenin üstü için gereken malzemeler:
400 gr. koyun peyniri
5 çorba kaşığı elma sirkesi
2-3 diş sarımsak
4 –5 dal reyhan (fesleğen)
1 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Crostata hazırlamak için gereken tüm malzemeleri, bir kaba koyun ve pütürsüz bir hamur haline getirin. Hamurun kabarması için üzerini bir bezle örtüp bekleyin. Pidenin üstü için, peyniri sirkeyle karıştırın, sarımsakları soyup kıyın. Reyhan ve maydanozları ince kıyın. Yeşillikleri de peynire ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın.
Püf Ben biraz muskat da koyuyorum.
Hamur kabarınca, isteğe göre büyüklüklerini ayarlayıp yuvarlak pideler yapın. Peynirli karışımdan üzerlerine sürün. Pideleri, önceden ısıtılmış fırında 3-4 dakika kadar pişirin.