Çikolatalı bayram baklavası
MODA HABER

Çikolatalı bayram baklavası

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Ağustos 2013

Çikolatalı Bayram Baklavası
1 su bardağı bal
5 su bardağı su
1 kabuk tarçın
1 kutu sürülebilir çikolata fındık
Yarım su bardağı döülmüş fındık
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı dövülmüş şam fıstığı
1 kahve fincanı düvülmüş tuzsuz badem
Yarım çay kaşığı toz tarçın
1 çimdik tuz
45 adet baklava yufkası
Eritilmiş tereyağı
Kısık ateşte bir tencerede ilk 3 malzemeyi birleştirin; bal eriyene ve malzemeler bir taşım kaynayana kadar karıştırın. Ateşten alın, sıcak tutun. Kabuk tarçını atın.
Daha sonra, mikrodalgada 40 saniye kadar sürülebilir çikolatayı iyice eritin. Fındık,ceviz,badem ve fındığı bir kapta harmanlayın. Baklavayı hazırlayacağınız tepsinin en altını yağlayın. Tereyağını eritin. İlk serdiğiniz yufkayı fırça ile yağlayın ve üçüncü yufkaya kadar yağlamaya devam edin. Daha sonra üst üste yağlamadan 2 yufka daha serin ve üstünü yağlayın. Dokuzuncu yufkaya dek yine her katı yağlayın. Dokuzuncu yufkanın üzerine de üç adet aralarını yağlamadan yufka serin ve üstü
nü yağlayın. İki kat daha yağlayarak yufka serin ve on beşinci yufkanın üzerine yağ sürüp, sürülebilir çikolatayı fırça ya da spatula yardımı ile yufkanın üzerine bulayıp, fındık fıstık karışımını serpin. 18-21-24-27-30'uncu yufkalara sadece yağ sürün. 30'uncu yufkada bir daha yağ sürüp, krem çikolata ve fındık fıstık karışımını serpin. 33-36-39-42-45'inci yufkalarda da sadece yağ sürün. 45'inci yufka son yufkadır. Son yufkaya yağın hepsini sürün ve baklavayı çapraz ya da kare dilimleyin. Baklava 45 kat olduğu için zor dilimlenebilir. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Hazırladığınız sıcak şerbeti eşit olarak soğumuş baklavanın üzerinde gezidirin. Tepsinin üzerini kapatmayın. Oda sıcaklığında bekletin. Afiyet olsun. İyi BAYRAMLAR.
***Püf Baklavanın şerbetini daha tatlı isterseniz balı fazlalaştırabilirsiniz.