Peynirli lokma
MODA HABER

Peynirli lokma

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Ağustos 2013

PEYNİRLİ LOKMA

200 gr tuzsuz beyaz peynir
1 paket kuru ya da yaş maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı Ilık süt
Alabildiği kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Şurubu için:
4 su bardağı toz şeker (ben 2 bardak bal kullanmayı tercih ediyorum.)
5 su bardağı su
Bir kaba mayayı ,tuzu,şekeri,sıvı yağı koyarak,ılık sütle eritin. Peyniri de ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edin. Azar azar unu ilave edip, ele yapışan cıvık bir hamur elde edin. En az 2 saat oda sıcaklığında hamurun mayalanmasını bekleyin. Kızartma tenceresine bolca yağ döküp iyice kızdırdıktan sonra, bir kaseye sıvıyağ döküp elinizi yağlayın. Mayalanmış hamurdan elinize bir miktar alıp elinizi yumruk yaparak mahuru sıkın. Kaşık yardımıyla sıktığınız yerdeki topları kızgın yağa atın. Altın rengini alana dek kızartın. Süzdürerek yağdan aldığınız sıcak lokmaları soğumuş şurubun içine bırakın. Tencerenin kapağını kapatıp lokmalar şurubu çekinceye kadar 30 dakika bekletin. Şurubu çeken lokmaları tabaklara aktarıp tarçın ve serperek servis yapın.