Prenses pilavı
MODA HABER

Prenses pilavı

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Ağustos 2013

PRENSES PİLAVI

3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı Şam fıstığı
1 su bardağı kaju çerez
Yeterince tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım limon suyu
Bir tencerede tereyağını eritin. Daha önceden 15 dakika ılık suda beklettiğiniz pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin ve tuzunu ekleyin. Kavurun. Pilava toz şekeri fıstığı ve kaju ekleyin. 1 dakika daha kavurup tavuk suyunu ilave edip pişirmeye bırakın. Pilavın üzerinde delikler oluştuğunda altını kapatın dinlendirin. Pilavı karıştırmadan önce limon suyunu ekleyip karıştırın ve 5 dakika daha kapağı aralık olarak dinlendirin ve servis edin.