MODA HABER
Kabak pırasa tavası
Fevziye Sürmeli'den lezzetli tarifler...
GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Aralık 2013
3 adet kıyılmış pırasa
2 adet rende kabak
5 adet yumurta
8 yemek kaşığı rende peynir
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş dövülmüş sarmısak
Tuz
Karabiber
Doğranmış yeşillik
2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın, pırasaları yumuşayıncaya kadar kavurun. Kabak ve sarmısak ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber, yağ,çırpılmış yumurta ve peyniri karıştırıp ekleyin. Üst kısmını düzeltin. 15 dakika alt üst yaparak kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirin. Yeşilliklerle servis edin.