MODA HABER
Peynirli yumurta dolması
Fevziye Sürmeli'den lezzetli tatlar...
GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Ocak 2014
200 g. beyaz peynir
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı un
8 adet yumurta
1 diş sarımsak
Kıyılmış nane
Kıyılmış maydanoz
Yarım limon kabuğu rendesi
Karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı:
Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın. Ortadan ikiye kesip içindeki sarı kısımları çıkarın. Yumurta sarılarının içine peynir, sarımsak, limon kabuğu rendesi, nane maydanoz ekleyip karıştırın. Yumurta beyazlarının bir yarısına bu karışımdan koyun, diğer yumurta beyazını üzerine kapatın. Sütü ve unu karıştırın. Yumurtaları bulayıp kızgın yağda kızartın. Peçeteye çıkarıp fazla yağını alın. Salatalık ve domatesle servis edin.