MODA HABER
Günün lezzeti: Zeytinyağlı havuç
CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne özel yepyeni tariflerle her gün buradayız.
GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Ocak 2015
Malzemeler:
500 gr havuç
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 diş doğranmış sarımsak
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 fincan haşlanmış pirinç
Maydanoz
Tuz ve şeker
Hazırlanışı:
Havuçları soyun ve verevine dilimleyin. Tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. Doğranmış soğan ve sarımsağı 4-5 dk pembeleştirin. Üzerine havuç ve pirinci ekleyin. Birkaç dakika çevirin. Sıcak su, toz şeker, tuz ekleyip havuç yumuşayana kadar pişirin.
Maydanoz ile servis ediniz.