Günün lezzeti: Zeytinyağlı havuç
MODA HABER

Günün lezzeti: Zeytinyağlı havuç

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne özel yepyeni tariflerle her gün buradayız.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Ocak 2015

Malzemeler:

500 gr havuç
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 diş doğranmış sarımsak
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 fincan haşlanmış pirinç
Maydanoz
Tuz ve şeker

Hazırlanışı:
Havuçları soyun ve verevine dilimleyin. Tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. Doğranmış soğan ve sarımsağı 4-5 dk pembeleştirin. Üzerine havuç ve pirinci ekleyin. Birkaç dakika çevirin. Sıcak su, toz şeker, tuz ekleyip havuç yumuşayana kadar pişirin.

Maydanoz ile servis ediniz.