Günün lezzeti: Fırında Elma Tatlısı
MODA HABER

Günün lezzeti: Fırında Elma Tatlısı

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne özel yepyeni tariflerle her gün buradayız.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Ocak 2015

Malzemeler:
6 adet elma
1 küçük kutu krem peynir
1 kutu labne
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın
Vanilya

Üzerine;
6-7 adet ufalanmış kepekli bisküvi
Dövülmüş ceviz, fındık

Hazırlanışı:
Elmaların üstünü kesin ve içini oyun. İçini oyun. Krem peynir, labne ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpın. Un, tarçın ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra hazırladığınız karışımı elmaların içine dökün. 180 C fırında 25 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Servis etmeden önce üzerine, bisküvi, pekan cevizi ile servis edin.