Günün lezzeti: Nohut Yahni
MODA HABER

Günün lezzeti: Nohut Yahni

CafeRuj Yemek Yazarı Fevziye Sürmeli'den her güne özel yepyeni tariflerle her gün buradayız.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Şubat 2015


Malzemeler:

Yarım kg arpacık soğan.
Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı nohut,
Su
2 çorba kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım kahve fincanı sirke
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Nohutu akşamdan ıslatın. Soğanları temizleyin. Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene dek pişirin. Üzerine tereyağı, soğan ve sarmısağı ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin ve salçaları katın. Nohut, sirke tuz ve baharatları katın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Azaldıkça su ilave ederek, et yumuşayana dek pişirin.