Rüya kadın Patricia Field ile
MODA HABER

Rüya kadın Patricia Field ile

Hayranı olduğum Patricia Field ile sonunda IFW'de karşılaştım! Kendisini yakalar yakalamaz sohbete koyuldum...

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Ağustos 2010

Patricia Field özellikle Sex and the City dizisinin elde ettiği başarıdan dolayı adını sıkça duyduğumuz bir isim. Sex and the City dışında Ugly Betty, Shopholic Serisi, Şeytan Prada Giyer gibi bir çok film ve dizide de onun giydirdiği insanlara hayran oluyoruz. Her bir parçayı kendis
i seçiyor ve ekranlardan bize yansıyan bu şık ve modern moda ikonlarını yaratıyor. Üstelik çok da mütevazı.

Atıl Kutoğlu defilesi sonrası İstanbul Moda Haftası'nın önemli konuklarından biri olan Patricia Field'ı yakalar yakalamaz sizin için birkaç soru da sordum.

Atıl Kutoğlu'nu nasıl buluyorsunuz?
Atıl bir dünya tasarımcısı. Tüm dünyada ki kadınların anlayabileceği kıyafetler tasarlıyor. O alanda çok rahat ki bunu çok takdir ediyorum.
Bazen tasarımcılar çok özelleşebiliyor, daha fantastik yönlere kayabiliyorlar. O zaman da kapı kapanabiliyor. Bence Atıl çok güzel harmanladı ve çok daha fazla insana erişmeyi başardı. Bu da bence çok önemli: Türk ModaHaftası, İtalyan, Kore, vs, gerçekten bir dünya, kenarda köşede kalmış gibi bir durum yok. Herkes büyük yemeğe kendi malzemelerini getiriyor ve Atıl da bence bunu yapıyor.

İstanbul Moda Haftasını nasıl buldunuz?

Şimdiye kadar her şey çok güzel. Biliyorsunuz, Türk kültür mirasının büyük bir hayranıyım. Bunun yansımalarını sanatta, modada ve diğer alanlarda görmek gerçekten çok hoş.

Genç tasarımcılara tavsiyeleriniz neler?

Dün gece burada öğrenciler tarafından hazırlanan şova katıldım. Burada ki genç öğrencilerin kaliteli tekniği dikkatimi çekti. Tekniği çok iyi öğrenmişler. Şimdi bence dikkatlerini trendlerden daha fazlasına odaklamaları gereken bir aşamaya gelmişler. Teknik orada ve bu teknikle beraber çok daha iyi bir noktaya gelece

kler. Biliyorsunuz, insanlar giydiklerinin çok iyi yapılmış olmasını isterler, bunu da teknik sağlıyor. Tasarıma gelince, bu ülkede çok önemli bir kültürel miras var ve eğer bu mirasa eğilirlersebence ortaya çok önemli şeyler çıkaracaklar.

Türkiye'yi ve İstanbul'u nasıl buldunuz?

İstanbul'a aşığım. Biliyorsunuz babam burada, İstanbul'da doğmuş. O yüzden benim için burada her şey çok kolay. İstanbul'a aşığım. Çok güzel, büyük bir şehir. Şehirleri severim.

Ama siz New York'da doğdunuz?

Evet, ben New York doğumluyum. Annem Yunanistan'ın Lesbos adasından.

O zaman kendinizi bu kültüre yakın hissediyorsunuz?

Tamamen. Hatta benim Yunan kökenim bile, annemin doğduğu adanın Yunanistan'dan ziyade Türkiye'ye yakın olması nedeniyle bir Türk-Yunan ortak kültürüne sahip. Buraya
geldiğimde yediğim yemekler zaten evimizde yiyerek büyüdüğüm yemekler.

Türkiye'ye çok sık geliyor musunuz?

Son yıllarda. Bu beşinci gelişim. Çok büyük bir kent ve her şey var. Buraya aşığım.

Biz de sizi seviyoruz :)