Sonbaharın en takıntılı trendleri
MODA HABER

Sonbaharın en takıntılı trendleri

Çizgilerden sıyrılıp noktalara doğru gittiğimiz zaman trendleri arasında kalmak hiç de moda takipçilerine göre değil!

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Eylül 2012

Yılı yaz ve kış olarak ikiye bölmek ise özellikle de bir "It Girl"e göre hiç değil. Bahar trendleri arada kalmışlığın etkisinden çıkıp, ön plandaki yerini alırken, sonbahar trendlerini kaçırmamanızı, kışa girmeden ilizyona kapılmanızı, kendi masalınızı yaratmanızı, renkli yüzünüzü tamamen dışa yansıtmanızı, takıntılarınızla mutlu olmanızı öneriyorum…

İşte sonbahar trendleri ve önerilerim…

Yeni takıntı: Puantiye
Japon sanatçı Yayoi Kusama'nın takıntısını duymayan yoktur. Ve bu sezon biz de aynı şeye takıyoruz. Kusama'nın puantiyeye olan aşkından etkilenen Louis Vuitton, birlikte hazırlamış oldukları koleksiyonla moda dünyasında yeni bir çığır açarken, ilizyon etkisi veren bu desenle tüm moda severleri de peşinden sürüklüyor. Eğer, ilizyonunuzla büyülemek istiyorsanız puantiyeli etekler, ceketler ya da çoraplardan bu sonbahar mutlaka edinmelisiniz. Belki de uzun zamandır hayatımızdan çıkaramadığımız çizgiler yavaş yavaş yerini noktalara devrediyordur, kim bilir?


Sonbahar romantikleri
Rüzgarın da etkisiyle sararan yapraklar dökülmeye başladıkça içinizi hafif hafif ürperti sarmaya başlar. Dolabınızdan çıkardığınız ince ve gotik dantel hırkanızı üzerinize giyip yürümeye koyulduğunuzda, rüzgar saçlarınızı karıştırmaya, sıkı sıkı ördüğünüz saçlarınız hafifçe dağılmaya başlar... Bu belki de sizin en romantik hallerinizden biridir... Kahverengiler ve pasteller… Minimal ya da kocaman yaprak desenler, çiçekler… Hafifçe yağan yağmurla ıslanmış toprağın kokusunu taşıyan kadınlar üzerinde ne kadar da uyumlu duruyor, haksız mıyım? Sonbaharın romantik kadınları bu trend tam size göre! Etek, pantolon, ceket hatta palto tercihlerinizde sonbahar doğasından ilham alırsanız, hem trendy hem de romantizmin doruklarında olacaksınız!

Maceraperest feminen
Militer yine çok moda! Ancak bu sefer safari tarzının maskülen görünümünden sıyrılıp, gerek üzere oturan kalıpları gerekse tasarımlarıyla çok daha feminen bir havaya bürünüyor. Benim de tercihlerimin arasında bulunan bu stil, seksi dokunuşlarla, maceraperest kadınların gözdesi olma yolunda ilerliyor. Bu sonbahar, militer bir elbise, ceket ya da palto gardrobunuzun ilk rafında yer almaya hak kazanıyor.

Siyah-beyaz çizgiler
Her sezon bir sonraki sezon için artık çizgili giyilmez şeklinde düşünsek de, siyah-beyaz çizgilerden vazgeçemiyoruz. Bir zamanlar beyaz t-shirt'ümüzü üzerimizden çıkarmazken, son birkaç yıldır çizgili akımına kapılıp gitmiş bulunuyoruz. Yalnızca t-shirt'le sınırlı kalmayıp, etek, elbise, ceket gibi kıyafetlerle de stilimizi kombine ederek, hayatımızdaki yerini iyice belirlemiş oluyoruz. İki zıt seçenek arasında kalıp, iki farklı yol seçeneğimizi temsil eden siyah beyaz çizgiler bu sezon yine revaçta. Aman, dolabınızdan eksik etmeyin!

Asi kadın renkleniyor
Kumaş gibi kullanılan ince deriler ya da deri görünümlü kumaşlar… Derinize kimse dokunmadıkça anlaşılmazlar. Deri denince akla, yalnızca siyah ya da kahverengi geliyorsa, bu sezon tüm dengeniz altüst olacak demektir. Gündüz de kullanılmak üzere rengarenk deri kıyafetler ve detaylar olmazsa olmazlar arasında. Asi kadınlar! Renkli yüzünüzü göstermenin tam sırası!

Jakar baştan keşfediliyor
Jakarlı kumaşlar yıllar yılı parlak görünümünden ötürü gece giyilecekler arasında yer alırken, bu sonbaharda kendini aşıyor ve gün ışığına çıkıyor. Ceket, etek, pantolon seçimlerinizde jakarlı kumaşları tercih ederek abarttıkça abartabilir, dokumanın en parlak devrini üzerinizde yaşatabilirsiniz.

Başka mı? İşte size birkaç öneri daha…
-Kocaman şapkalarla kendi masalınızın kahramanı olabilirsiniz
-Taşlar ve broşlarla yanınızdakine bir tık fark atabilirsiniz
-Yürümekte zorlandığınız ince ve yüksek pontlularınızı online satış sitelerinde satabilir, kaba saba ama bir o kadar da sevimli hatlara sahip kalın topuklularla sağlam adımlar atabilirsiniz
-Soluk-porselen görünümlü ten, koyu ve ürkütücü göz makyajınızla
-Ya da yine porselen ten üzerine koyu kırmızı, hatta siyaha çalan mat rujunuzla yılın trendleri arasındaki gotik havayı yakalayabilirsiniz. (Unutmayın! Koyu göz makyajı ve koyu renk ruju asla birlikte kullanmamalısınız)
-Kaşlarınızı kalemle koyultmak yerine, fondötenle açarak androjen görünüme sahip olabilirsiniz
-Kısa devre yapmış görünümlü saçlarınız ya da bir tarafı daha kısa kestirdiğiniz dağınık saçlarınızla dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz
-Arkadan örerek iki topuz şeklinde topladığınız saçlarla Star Wars'un Prenses Leia'sını anımsatabilir, üzerinize alacağınız yılın trendleri arasındaki pelerin ya da deri ceket tercihiyle kendi hikayenizi yaratabilirsiniz

NOT: Ne giyerseniz giyin üzerinizden asla çıkarmayacağınız özgüveniniz sizi bulunduğunuz mekanın en şık kadını yapacak, hiç şüpheniz olmasın!