Ev ve Open House partileri stil tüyoları
MODA HABER

Ev ve Open House partileri stil tüyoları

Son yıllarda, özellikle de İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayanların, değişen eğlence anlayışı, yılbaşı gecesi eğlencelerine de yansıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Aralık 2012

Trafiği, mekanlardaki insan kalabalığını ve yılbaşı gecesine özel fahiş fiyatları dert edenler, evlerde daha samimi partileri tercih ediyor. Hatta kendi evi olması gerekmiyor. Dekorasyonu, servisi ve seçmeli parti stiliyle ev olarak hizmet veren mekanlar ya da boş apartman daireleri bu geceye özel kiralanıyor. Bu akım son yıllarda, yılbaşı eğlencelerinin vazgeçilmezi haline gelmişken, open house partiler de adından anlaşılacağı gibi, herkese açık olarak tercih ediliyor. Ben de bu seferki yazımda sizlere, ev partilerine nasıl hazırlanılır, hangi tür ev partisinde ne giyilir, nasıl makyaj yapılır birkaç stil tüyosu vermek istiyorum.

Partini evde veriyorsan…

Eğer siz de yılbaşını kalabalık sokak ve mekanlarda geçirmek yerine, dostlarınıza samimi bir ortam yaratarak evde geçirmek istiyorsanız, önerilerime kulak verin. Tabii sözüm televizyon karşısında çekirdek yiyip, birkaç arkadaş tabu oynayacaklara değil. Eğlenceli bir parti vermek isteyenler, toplansın lütfen!

Öncelikli olarak yapacaklarınızı kafanıza değil, bir not defterine kaydetmeniz gerekiyor. Aksi takdirde son anda aklınızdan giden bir şeyi hatırlayıp, partinizi bunun eksikliği içinde vermeniz, hayıflanmanıza neden olacaktır. Yiyecekleri mutfakta tabaklara yerleştirip ikram etmek yerine, salonunuzdaki masanıza açık büfe şeklinde yerleştirmelisiniz. Gece boyunca kim, ne istiyorsa istediği kadar alacak, size de dostlarınızla eğlenmek için bolca vakit kalacaktır. Mum, ışıklandırma ve balon süslemeleri gecenin vazgeçilmezleri arasında yer alırken, dostlarınıza küçük de olsa almış olduğunuz hediyeleri her birinin isminin yazılı olduğu mini dekoratif kutulara yerleştirip evin görünür bir köşesine dizebilirsiniz. Evde kırılmasından korktuğunuz eşyaları ortadan kaldırmayı ihmal etmeyin. Arkadaşınızın dans ederken yanlış bir hareketle çok değer verdiğiniz o eşyayı kırma olasılığını tamamen ortadan kaldırmış olacaksınız. Müziği es geçmeyin. Partinize özel olarak hazırlayacağınız listenizde eğlenceli parçaların olmasını tercih edin. Tam 00:00'da müzik çalarınızda çalmaya başlayacak olan şarkıyı ise mutlaka önceden belirleyin. Işık, ses sistemi, dansçılar, catering ve parti sonrası temizlik gibi elemanları içeren daha kapsamlı bir parti düşünüyorsanız, bir organizasyon şirketiyle anlaşmanızı öneririm.

Tabii tüm masrafı üstlenmek demek, bir geceye neredeyse bir aylık maaşı yatırmak demek olduğunu hatırlatırım. Bu durumda liste yapmanızı ve arkadaşlarınıza toplu mail atmanızı öneriyorum. Yiyecek ve içecekler konusunda yapılacakları listeleyip, kimlerin ne yapmak, ne almak istediğini sorun, bu görevi arkadaşlarınız arasında dağıtın. İşin ekonomik tarafına kaçarak, paylaşımcı olmakta fayda var.

Ne giyilir?

Evde olabildiğince rahat olursunuz, bu bir gerçek. Ancak bu demek değil ki, eşofmanla takılacaksınız. Partiniz pijama partisi havasındaysa, bunu arkadaşlarınıza da söyleyin ki, rezil olmayın. Pijamalarınızı ise gece konseptine uygun kırmızı, gri ve hatta gümüş-altın rengi ya da neonlardan seçebilirsiniz. Ve hatta, son dönemlerde süprem içerikli kumaşlarla, jarseleri, tülleri, boncukları kombine eden pijamalardan satın alıp hem şık hem de ev hali havasına bürünebilirsiniz. Makyaj ise rahat pijamanızla uyumlu olmayabilir, yani abartabilir hatta geceye özel neon renkleri yüzünüzde taşıyabilirsiniz.

Dekoratif tüyo: Çam ağacı kullanmak yerine, arkadaşlarınıza aldığınız minik hediyeleri aynı boyuttaki mini dekoratif kutulara koyup, ağaç şablonuna uygun şekilde dizebilir, çam ağacı görüntüsü verebilirsiniz. Ya da en sevdiğiniz dostlarınızla olan fotoğraflarınızı duvara ya da bir çerçeve içine çam ağacı görünümü verecek şekilde yerleştirerek, dostluğunuzun yeni yılda da bir çam ağacı gibi sağlam olacağını bu yolla dile getirebilirsiniz.

Maskeli partiye katılıyorsanız

Abarttıkça abartabilirsiniz. Kıyafetiniz, saç ve makyajınızla hiç olmadığınız kadar farklı, hatta tanınmayacak vaziyette olabilirsiniz. Buradaki amaç, bir kulübe gider gibi en seksi, en trendy ya da en cool halinize değil, olmak istediğiniz kişinin görünümüne tamamen bürünmek olmalı. Bu belki bir çizgi film karakteri, belki de Victoria's Secret kızı olabilir. Belki korkulu rüya Freddy Krueger, belki de 80'lerden fırlamış Cyndi Lauper olabilirsiniz. Unutmamanız gereken şey ise, bu gecede yapmış olduğunuz plan yalnızca maskeli parti üzerine olmalı, aksi takdirde gideceğiniz ikinci farklı bir mekan, kostümünüz için çok da uygun olmayabilir. Tabii şaşkın bakışlardan rahatsız olmayanlara değil sözüm.

Kış bahçesi ya da bahçede

Kış bahçesindeyseniz hava şartlarıyla ilgili sorun yok. Ancak açık havadaki partiye katılırken muhtemel mangal ya da şömine başında olmanız, sizi yılın son günü soğuğundan korumayacaktır. Süper mininizi giymeyin demiyorum, ancak son dönemlerdeki tasarım çoraplardan edinme vaktinin geldiğini hatırlatmak istiyorum. İstediğiniz renk ve desende yünlü çoraplardan edinebilir, bu geceye özel olanlardan satın alıp, konsepti yakalayabilirsiniz. Tozluklar, dirseğe kadar uzanan eldivenler, fötür ya da temalı şapkalar uygun olabilir. Ayrıca deri/latex görünümlü parlak taytlar geceye uygun olabilir. Üzerine giyeceğiniz sweatshirt'nüzle rahatlığınıza rahatlık katabilir ya da beyaz gömleğinizin düğmelerini tamamen ilikleyerek en üst iliğe takacağınız yeni yıl konseptli ya da pırıltılı ve mutlaka iddialı bir broşla gecenin parlayan yıldızı olabilirsiniz. Aman dikkat! Paltonuzu sıcak tutan ancak şık olanından tercih edin. Seçenekler oldukça fazla… Unutmadan, kar ve kayma ihtimalini düşünerek kar botlarınızı yanınıza alabilir ya da ayakkabınıza ince çorap geçirebilirsiniz. Kahramanlığa hiç gerek yok!

Makyaj?

Rujunuzu belki, ancak göz makyajı, kapatıcı, allık gibi öğeleri abartmamakta büyük fayda var. Soğuk hava ve şömine etkisi makyajınızın akmasını hızlandıracak, şık kadın palyaçoya dönüşecek! Dikkat! Oje'niz mutlaka temalı olmalı. Yani gece konseptine uygun temalı objelerle tırnaklarınızı şekillendirebilir, dansınızı renklendirebilirsiniz.

Open house

Open House, kelime anlamından da anlaşılacağı gibi herkese açık demek. İster tüm gece için bu partiye adapte olun, ister maskeli parti, kokteyl ya da pijama partisine gidiyor ya da çıkışında uğrayacak olun, kıyafet seçiminizin hiçbir önemi yok. Yüksek ihtimalle konsepti olmayan open house partide karşılaşacağınız kişilerin çoğu birbirinden farklı stillerde giyinmiş olacak. Bu nedenle gece elbiseniz ya da maskeniz, hatta jean ve spor ayakkabınızla rahatlıkla takılabilirsiniz. Tabii benim önerim, uzun saatler ayakta kaldığınızı ve dans ettiğinizi düşünürsek, yüksek topuklu ayakkabılarınızdan vazgeçmenizi, yerine yine şıklığı elden bırakmadan seçiminizi, ilk kez yıllar önce Tom Cruise'nin giydiği hafızalara kazınmış olan, gizli topuklu ayakkabılardan yana kullanmanız oluyor. Yılın trendi spor ayakkabı formundaki gizli minik topuklu botlarla hem rahat olur hem de şık görünebilirsiniz. Tabii düztabanlı şık çizme ve botlar da ayrı bir seçim olabilir.

Yılbaşına özel seçimler:

Yarı iç gösteren parça seçimleriniz, toprak renginden kırmızıya, maviden griye pek çok renk seçeneğini içerebilir. Şıklığınızı pekiştirmek için mutlaka deneyin!

Elbisenizin ya da gömleğinizin belli bir kısmının dantel olması, sizi zarif, gizemli aynı zamanda şık gösterecek. Griler, siyahlar, lacivertler farklı renkli kombinlerle göz kamaştırıcı olacaktır.

Deri parçalarla, pantolon, etek ya da ceket şeklinde ya da bluz, gömlek ve aksesuarlarınızın kısmi bölümlerinde kullanarak şıklığa ulaşabilirsiniz.

Payetlerle, parlamak yılbaşı gecesi için çok uygun olacaktır. Ancak burada dikkat etmeniz geren şey, payetlerin sıklığı değil az ve narin görünenlerden yana olacak. Çok payet sizden çok, ilgiyi kendi üzerine toplayacaktır. Benden söylemesi! S

iyah küçük elbiseniz, miniyse mutlaka uzun kollu ve dekoltesiz olmalı. Uzun elbiselerde ise göğüs, sırt ya da kol dekoltesi tek başına olmalı. Siyah küçük elbiseniz bu şekliyle abartılı giyinmiş olma ihtimalini azaltır.

Çantanızı, yalnızca cüzdan, birkaç makyaj malzemesi ve telefonunuzun sığabileceği tarzda mini olanından seçmeniz, gece boyunca rahat etmenizi sağlayacaktır. Zarif bir portföy çanta ya da kutu gibi görüntüsüyle gösterişli bir minodiyer çanta ile şıklığınızı göz önüne sermiş olacaksınız. Minodiyer çantanızın zinciri varsa, geceye en parlak imzalardan birini ,siz atmış olacaksınız.

Zımbalar, tüyler, atkılar, fötürler, deri eldivenler seçimlerinizde mutlaka olmalı. Kombinasyonunuzda gecenin tema rengi, kırmızı eksikliği varsa bu aksesuarlarda renk seçiminizi kırmızıdan yana kullanmanız uygun olacaktır.

IŞILTININ KULLANIM KLAVUZU

Bu özel gecede asıl detayın yüzünüze aydınlık ve ışıltı veren noktalardan geçtiğini biliyor musunuz? Bunun kozmetikle ilgili bir ayrıntı olduğunu düşünüp ışıltılı makyaj yapanlar, yine büyük bir yanılgıya düşecek ve böylesine özel bir gecede çektirdikleri fotoğraflarda ışıkların acımasız oyunuyla nasıl da makyaj mağduru olacaklarını görecekler. Keza, bu durumda size önerim, makyajınızı yine doğal güzelliğinizi biraz daha belirginleştirici olan stilden yana kullanmanız, yüzünüze gerçek ışıltıyı verecek olan taş küpelerden mutlaka edinmeniz. Ben küpe diyorum, siz isterseniz piercing ya da hızma tercih ederek stilinize uygun olan seçimi yapın, orası size kalmış!

Elmas ya da pırlanta cazibesinin yerini tutmasa da bijuteriden satın alacağınız küpelerle Hollywood yıldızlarını aratmayacak bir parıltıya sahip olabilir, aydınlanmış yüzünüzle yeni bir yıla yakışır şekilde "Hoş geldin" diyebilirsiniz…