Trendler üzerinde minik oyunlar
MODA HABER

Trendler üzerinde minik oyunlar

Modanın takip edilmesi, modern kadının vazgeçmemesi gerekenler arasında ilk sırada yerini alsa da, trend hatalarına kapılıp gitmeleri kaçınılmaz oluyor. Gözü tırmalayan, hatta çoğu kez rahatsız edici boyuttaki trend hatalarına maruz kalanların en büyük ha

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Ocak 2013

Maskülen

Maskülen stili seviyor olabilirsiniz. Tıpkı benim gibi. Tabii maskülenlikle tamamen erkek gibi giyinmeyi birbirine karıştırırsanız, belki trendy görünür ancak, dişilikten millerce uzakta kalırsınız. Satın aldığınız maskülen formlu ya da babanızdan aşırdığınız klasik ceketinizin altına giyeceğiniz dar kesimli pantolonla dişiliğinizden uzaklaşmamış ve maskülen şıklığı yakalamış olacaksanız. Veya tam tersini düşünerek bol ve klasik kesimli yüksek bel pantolonunuzun üzerine giyeceğiniz belden oturmalı deri ceket ya da zarif gömleğinizle de aynı stili yakalayabilirsiniz. Zayıf ve minyon tiplere bol kesimli parçaların yakıştığı yadsınamaz bir gerçek, ancak bir yerde de vücut hattınızı vurgulayacak detaylar sizi kadın olmaktan uzaklaştırmamış ve trend esiri olmanızın önüne geçmiş olacak.

Deri

Deri zamansız bir trend. Ayrıca bir çok kadının vazgeçemediği materyal . Ancak bu trendi her detayda uygulamak, maskeli baloda cat woman olmaktan farksız. Bu durumda deri parçaları transparanlarla, trikolarla birleştirerek kullanmak, hatta süpremlerle kombine etmek en doğru tercih gibi görünüyor. Gömlek ya da t-shirt'lerinizin manşet ve yakalarındaki deri detaylar hoş görünecektir. Deri etek ve ceketi bir arada kullanmak ise abartı durabilir. Tek başına kullandığınız her deri parçayı farklı bir kumaş türüyle ön plana çıkararak şıklığı yakalayabilirsiniz. Tabii detaylara kendi stilinizi eklemek sizi ayrıcalıklı yapacaktır, kaçınılmaz!

Çiçek kız

Hippilik aslında bir yaşam tarzı. Ancak siz hippi akımına kapılmak yerine, yalnızca görünümünüze yansıtmak istiyorsanız bu stilin, trendler doğrultusunda hakkını vermelisiniz. Nasıl mı? Hippi denince akla öncelikle çiçek desenli parçalar geliyor. Çiçekli ve salaş çantalar, elbiseler etekler, gömlekler. Çiçek kız olmak hiç de zor değil aslında. Ancak trendleri izlediğinizde bu sezon karşınıza minimal desenler yerine büyük desenli görseller çıkıyor. Tabii büyük desenin sizi olduğunuzdan daha iri göstereceği gerçeğini akıldan çıkarmadan, yine belli parçalarda kullanmanızı öneririm. Örneğin, bacaklarınız üst kısmınıza göre daha inceyse, büyük desenli etek ya da pantolon tercihi uygun olabilir. Eğer, üst bölgeniz belden aşağınıza göre daha inceyse bu trendi gömlek, ceket ya da t-shirt'lerinize yansıtmanızı öneririm. Tabii yalnızca detaya inerek çiçekli bir saç bandı, çanta ya da ayakkabınızda çiçek kız stilini yakalayabilirsiniz.

Militer

Militer trendi bazılarınızın hoşuna gidiyor olabilir. Ancak Fransız ordusuna mensup gibi görünmeyi tercih etmek, stil sahibi olmanın ötesine geçen bir olgu. Trendleri olduğu gibi değil de, parça başı düşünerek üzerinizde taşımak çok daha güzel ve stil sahibi bir hareket olacaktır. Militer şapkanızı topuklu asker botlarınızla tamamlayarak dişiliğinizden ödün vermemiş olur, süper mininizle kombine ettiğiniz salaş gömleğinizle ise hem gündüz hem de gece için uygun bir kombinasyon elde etmiş olursunuz. Militer gömleğinizi strech pantolununuzla kombine edip günlük aktivitelerinizi yerine getirebilirsiniz.

Transparanlar

Transparan gömlek ya da bluz seçiminizde dar kesim yerine bol olanı tercih etmek sizi daha gizemli ve cool gösterecektir. Unutmayın ki, vücudunuza yapışan transparanlarla asla merak konusu olmazsınız. Buradaki en önemli şey ise, iç çamaşırı seçimi. Düz formlu ve desensiz sutyenle giyeceğiniz transparan parça sizi daha modern gösterecektir. Gömleğinizle zıt renkteki iç çamaşırı seçimiyle ise fark atabilirsiniz.

Ekose

İskoçya dağlarının bağrından kopmuş gibi görünmek yerine, 2013'ün bu trendini yine minimal detaylarla ya da tek parçalar eşliğinde taşıyabilirsiniz. Büyük ekoseler yerine ise, küçük olanları tercih etmek Türk kadını vücut standartları için en uygunu olacaktır. Ekoseli bir çanta, ekoseli taç, ekoseli babetlerinizle detaylandırabilir, pançonuz ya da bornoz formlu paltonuzla daha baskın olabilirsiniz. Orası size kalmış!