Dağların stil ikonları
MODA HABER

Dağların stil ikonları

Bembeyaz pistlerin parlayan yıldızı olmak hiç de zor değil, işin zorluğu hem rahat hem de şık olmakta...

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Şubat 2013

Yol dahi olmayan eski dönemde, insanlar karın üzerinde yürümek zorunda kalıp, batmamak ve kaymamak için birçok malzeme kullanarak eziyet halinden kurtulmuşlar. Sonrasında durum tamamen bir eğlence anlayışına dönerek günümüz halini almış. Şimdilerde ise, kayak sporuna gönül verenlerin en büyük sorusu "Kayakta ne giysem?" olmuş. Kayakçıların da trendlerden etkilenip, birbirinden şık kıyafetlerle, bir diğerinden ayırt edilmek istemelerini göz ardı etmeden, pistlerin stil ikonu olma yolunda ilerlemek isteyenlere özel, bu sezonun kayak trendlerinden bahsetmek isterim…

Bembeyaz pistlerin parlayan yıldızı olmak hiç de zor değil, işin zorluğu hem rahat hem de şık olmakta. Seçimlerinizi öncelikli olarak rahat ve işe yarar olanından yana kullanıp, şıklığı yakalamaya ne dersiniz?

Göz alıcı renkler

Beyaza her şey yakışır! Ancak bu yılın en modası fosforlu renkler. Maviler, sarılar, pembeler, turuncular. Renk seçiminde gökkuşağından ilham alabilirsiniz. Tabii bu trendi, daha marjinal bir tavırla saç renginde taşıyanlara önerim ise, kıyafet seçimlerinde daha mat renklere doğru gitmeleri, rengi bir yerde patlatmalarından yana olacak.

Eldiven ve gözlük seçiminde

İnce çerçeveli ve aynalı kar gözlükleri yerine, çeşitte sınır tanımayan büyük profesyonel kar gözlüklerinden birini tercih ederek dağların stil ikonlarından biri de siz olabilirsiniz. Tabii kar gözlüğü yanı sıra, kafanızın arkasından bağlanan seksi güneş gözlüğünüzü de yanınızdan ayırmamanız gerekiyor. Kayak yaparken rahat ve güvenli hareket edebilmeniz için uygun olan aksesuarları tercih etmekte ise büyük fayda var. Poliüretan ya da sentetik kumaştan yapılmış özel eldivenler soğuğa karşı ellerinizi korurken hareketinizi kısıtlamayacak, şapka ise başınızı ve kulaklarınızı rüzgardan, soğuktan koruyacak. Yine gözlerinizi soğuktan, güneşten koruyacak gözlüğün metal olması ve yanlardan rüzgar almamasında fayda var.

Eldivenleri çıkardığında

Şeytan yine ayrıntıda gizli. En havalı eldiven sizin ellerinizde piste çıkmış olabilir. Ancak sıcak bir kahve molası için kendisinden ayrılmak zorunda kaldığınızda da, hala gözlerin üzerinizde olduğunu düşünürsek, şık görümünüzden bir an olsun ödün vermemeniz gerektiğini önemle hatırlatırım. Son yılların oje trendlerinden bir haber olmadığınızı bilerek, tercihinizi mat ve belirgin renkli, hatta fosforlu olanlardan yana kullanacağınızdan şüphem yok!

Mont

Uzun kayak montları yerine kısa olanları tercih etmeli, renk seçiminde ise cümbüşe katılabilirsiniz. Yakası kürklü olanlar tercihleriniz arasında yer alırken, belden oturmalılar ise ilk sırada olmalı. Güzel hava ihtimalini düşünerek, yelek montlardan bir tane edinmeli, kolsuz bu modellerin hareket kabiliyetinizi arttıracağını göz ardı etmemelisiniz. Montunuzun altından görünecek kazağınız ise, unutmamanız gerekenlerden. Sezonun trendleri arasındaki renkli ve grafik desenli kazaklar, sizi kayak sonrası partide de göz alıcı yaparken, stil ikonu olmanın tadını çıkarmanıza yarayacak.

Bot ve pantolon seçimi

Apres ski, yani kayak sonrası botlarından bir tane edinmelisiniz. Birçok tasarımcının el attığı bu botları daha uygun fiyatlara da bulmanız mümkün. Su geçirmeyen hafif pantolonlar ise çok rahat. Neon renkler yine tercih nedeniniz olurken, koyu renk sevenler için de üretilmiş kareli ve farklı desenlerdeki pantolonlar seçimleriniz arasında yer almalı. Kayak tulumları ise OUT!

Unutmayın, kayak sırasında vücudunuzun hareketini engellemeyecek ama yanı zamanda vücut ısısını koruyacak kıyafetler seçmeniz gerekli. Bunun için özel olarak üretilmiş, kayak pantolonları, montları ve polarlarla vücudunuzu soğuğa karşı koruyabilirsiniz.

Peki kayak?

Eski stil koyu renk kayaklarınızı bir kenara atın. Farklı renk ve desenlerdeki kayaklardan edinme vakti artık geldi de çattı. Yer çekimine meydan okuyup, havada ilizyon etkisi yaratanlar bu renklerle asla kaybolmayacak, marifetleriniz dilden dile dolaşacak!