Evleneceklere özel hazırlık tüyoları
MODA HABER

Evleneceklere özel hazırlık tüyoları

Düğün hazırlıkları konusu kimine göre kocaman sert bir ünlem gibi görünse de, önerilerimle bu yoldan güle oynaya geçebilir, üstüne de bol bol eğlenebilirsiniz. İşte ana başlıklarla düğün hazırlıkları rehberi…

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Haziran 2013

Evlilik hazırlıkları bol koşturmacalı, çoğu zaman stresli geçer. Düğün günü geldiğinde ise mükemmel makyajınız eşliğinde yüzünüz gülse de, beden dilinizdeki yorgun ifadeyi asla yok edemezsiniz. Bu özel gününüzde enerjinizin düşük olmaması, aynı zamanda stresten arınmış olabilmeniz için önerim, telaştan, koşturmacadan ve mutlaka andan zevk almayı biliyor olmanız olacak. Böylece her şeyin üzerinden kolayca gelir, düğününüzde de en çok dans eden çift siz olabilirsiniz.

Düğün hazırlıkları konusu kimine göre kocaman sert bir ünlem gibi görünse de, önerilerimle bu yoldan güle oynaya geçebilir, üstüne de bol bol eğlenebilirsiniz. İşte ana başlıklarla düğün hazırlıkları rehberi…

Düğün mekan seçimi konseptinizi belirleyecek
Evlilik hazırlıklarında, düğün mekan seçimi en önemli madde olarak başı çekiyor. Düğününüz yemekliyse menü seçiminiz, davetiye seçiminiz, nikah şekeri, varsa minik hediye seçenekleriniz, müzik, en önemlisi gelinlik ve damatlık seçiminiz, hatta davetlilerin giyecek tercihleri bile tamamen tercih edeceğiniz düğün mekanıyla alakalı. Son yıllarda kapalı mekanlara oranla daha çok tercih edilen kır düğünleri, tekne ve plaj düğünleri tercihler arasında ilk üç sırada. Siz hangisini seçeceksiniz? Hangisi olursa olsun, konseptli bir düğün olacağına dikkat çekerim! Bir diğer notum ise en az sekiz ay öncesinden düğün mekanına rezervasyonunuzu yapmanız olacak. Aksi halde ne istediğiniz mekanda yer bulabilir ne de istediğiniz günde.

Ev dekorasyonu
Rahat olun. Tabii rahat olmanız için ev döşeme işini önceden planlamanız gerekiyor. Unutmayın, nikah tarihi yaklaşıyor diye son ana sıkıştırılmış işler arasında, telaşla almamanız gereken bir çok şeyi satın alabilir, hatta evinize ya da stilinize uygun olmayan dekorasyon seçimleri yapabilirsiniz. Bu nedenle ev düzenleme işi için kendinize bol zaman ayırın. Ayrıca, ev hediyesi almak isteyen arkadaşlarınıza özel bir ihtiyaç listesi hazırlayın ve mail atın. Kim ne almak istiyorsa oradan seçerek, listedeki diğer kişileri seçimleriyle alakalı bilgilendirirken, ne sizin aldıklarınızla ne de arkadaşlarınızın aldıklarıyla pişti olmamış olacak.

Alyans seçerken
Uzun yıllar belki de bir ömür kullanacağınız alyansınızı günün trendleri doğrultusunda seçmeniz çok doğru bir tercih olmayacak, sizinle aynı dönemde evlenen çoğu çiftle aynı yüzüğü takıyor olmak hoşunuza gitmeyecek. Ayrıca altı ay sonra modası geçtiğinde, hevesinizi de almış olacağınızı düşünürsek, trendleri es geçmek en doğrusu olacaktır. Alyans seçiminde dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri, birçok renk ve model seçeneği arasından günlük kıyafet seçimlerinizi göz önünde bulundurarak en uyumlu olanı seçmeniz yönünde olacak. Diğeri ise, kullanımının rahat olması yönünde. Eminim ki, kıyafetinize takılan, dış objelere sürekli çarpan ya da parmak hareketlerinizi kısıtlayan bir yüzükten hoşnut kalmayacaksınız. Tabii bir diğer en önemli nokta, yüzüğünüze baktığınız her an, aşkınızı hatırlıyor olmak.

Gelinlik seçerken
Siz de mi rüyalarınızı eş yerine, gelinlikle süsleyenlerdensiniz? O zaman gelinlik tercihinizi çok doğru yapmalısınız, hata kabul etmezsiniz, biliyorum. Vücudunuzu en iyi kendinizin tanıdığından şüphem yok. Bu nedenle vücut tipinize en uygun modeli de az çok tahmin ediyor olmalısınız, değil mi? Bence ne dersek diyelim, dergilerde ya da internette rastladığımız, o hayranlık uyandıran gelinliğe ait sayfayı koparıp ya da çıktı alıp doğruca dikim atölyesine gitmekten alıkoyamayız kendimizi, haksız mıyım? İşte en büyük hata da bu ya! Öncelikle düğün konseptinize uygun olarak seçmeniz gereken gelinliğinizin, tabii ki vücut tipinize uygun olması gerekiyor. Bununla ilgili ya profesyonel bir elden yardım almalı ya da en kolayından mağaza mağaza gezerek aklınızın ucundan geçmeyen gelinlik modellerini bile demelisiniz. İnternette gördüğünüz o çok beğendiğiniz gelinlik modeli belki üzerinizde çok kötü duracakken, ihtimal dahi vermeyerek göz ardı ettiğiniz askıdaki o gelinlik sizi gecenin en parlak yıldızı yapacak, asla bilemezsiniz. Bir diğer önerim ise, tasarımdan daha çok kalıp yönünde olacak. Stilist gelinliği dizayn ederken gözünüze çok hoş görünebilir, ancak kalıplarını denemediğiniz tasarımcının gelinlikleri hayalinizdeki gibi olmayabilir. Yani size önerilen gelinlik ne kadar hoşunuza giderse gitsin, öncelikle modelistin hünerine bakmanızı öneririm. Ayrıca, tasarımcı size uygun olanı önerebilir, ama sizi siz yapan gelinliği değil!

Gelinlik seçiminde kafalar karışmasın
Allı pullu tasarımlar, dikkati sizde değil, sadece üzerinizdekinde toplar. Sade tasarımlarda ise siz ön planda olur, giydiğiniz kostüm ise tamamlayıcı görev görür.

Dekoltenin aşırıya kaçması esas kızı gelin olma konseptinden tamamen uzaklaştırır. Dikkatlerin bacaklarda ya da göğüslerde aynı anda toplanması, sizi bütünlük algısından uzak tutacaktır. Tek yere ve aşırıya kaçmadan dekolte verilmiş tasarımlar, gelin adayı için daha uygun olacaktır.

Son trend tasarımlarda, o sezonun modasını üzerinizde taşımış olabilirsiniz. Ancak unutmayın ki, bu sizin en özel günlerinizden biri ve gün içinde çektirdiğiniz yüzlerce fotoğraf yıllar sonra çocuklarınızın eline geçtiğinde, hatta belki de bir sezon sonra dış seslerden gelen sorulara yanıt olarak "Evet ama… O zaman moda böyleydi" şeklinde cevap verme durumuna maruz kalmamak için, stiliniz olmayan trend tasarımlardan kaçının derim.

Ya yağarsa?
Ya yağarsa, ya eserse, ya terlersem? Tüm bu sorulara yanıt olarak, mutlaka gelinliğinize uygun tül, dantel ya da istediğiniz materyalden bir şemsiye edinmenizi öneririm. Yine uyumlu bir şal ve yelpaze edinmeniz de yararınıza olacaktır. Benden söylemesi.

Belgesel gibi bir düğün için
Düğün gününüzde birçok detayı görmüyor ya da sonrasında hatırlamıyor olacaksınız. Sabah uyanışınızdan itibaren, gece yeni evinize ya da balayı yoluna koyuluşunuza kadar olan o özel günü biri sizin için gözetlese ne kadar da güzel olur, değil mi? Belgesel fotoğrafçılar da bu yüzden varlar, haksız mıyım? Tabii birkaç ay öncesinden anlaşacağınız fotoğrafçıyla, düğün gününe ilişkin konsept ve tüm detayları konuşuyor olmanız gerek. Ve size diğer bir önerim, fotoğraf yanında video çekimlerine de yer vermeleri olacak.

Makyaj, saç ve cilt bakımı
Denemediğiniz bir cilt bakımını deneyecekseniz, mutlaka bir ay önceden denemenizi öneririm. Aksi halde çıkacak herhangi bir cilt sorunuyla karşılaşmanız düğün günü cildinizin kötü görünmesini ve daha da kötüsü, moralinizin bozulmasına neden olacaktır. Düğün gününüze yakın bir tarihte yineleyeceğiniz cilt bakımıyla, gecede ışıl ışıl parlayacaksınız. Makyaj provası yapmayı ihmal etmeyin, diye hatırlatmama gerek yok sanırım. Yine düğün konseptine uygun yoğunluktaki ve renkteki makyaj seçeneklerinden bir kaçını önceden deneyerek, yüzünüzde hangisinin daha iyi duracağına karar verin. Aynı tutumu saçlarınıza da uygulayın.

Kız kıza
En yakın arkadaşlarınızın ya da kuzenlerinizin aklına gelmiyor olabilir. Ancak hatırlatmanızda fayda var! Düğün öncesi gelin hamamı, masajı ve bekarlığa veda partisi, hatta tatilini önceden planlamakta fayda var.

Hap bilgiler:
►Araba süsleme işi, gelin çiçeği gibi işleri önceden planlayın.
►Balayı mekanınızı 8 ay önceden planlayın, avantajlardan yararlanın
►İş yerinden izin alacağınız gün sayısını önceden bildirin, plan program yapın.
►Vize ve pasaport yenilemelerini atlamamaya özen gösterin. Unutmayın, artık yüzü aşkın ülkeye vizesiz gidilebiliyor.
►Alışverişlerinizle alakalı kampanyaları takip edin. Unutmayın, yoğun bir harcama dönemine giriyorsunuz.
►Balayında giyeceğiniz bikini, plaj kıyafetleri ve diğer tüm kıyafetleriniz neredeyse balayınız kadar önemli. Unutmayın, fotoğraflara yansıyacak balayı kareleri, ömrünüzün sonuna kadar saklayacağınız ve başkalarına göstereceğiniz en özel kareler arasında ilk sırada olacak.
►Koşturmaca içinde olmayın. Arkadaşlar bugünler içindir. Tek başınıza hareket edip, bir şeylerden eksik kalmak ve haddinden fazla yorulmak yerine, onlardan yardım isteyin! Yüzü düşmüş, enerjisi bitmiş düğün sahiplerini hatırlayın! En mutlu gününüze yorgun, enerjisi düşük girmeyin.