1 ayda sağlıklı zayıflama egzersiz ve tüyoları
MODA HABER

1 ayda sağlıklı zayıflama egzersiz ve tüyoları

Evet yaza az kaldı. Bir ay sonra tüm havuzlar ve plajlar açılacak. Rengarenk bikinileri ve şortlarıyla kadınlar ve erkekler boy gösterecekler. Bu yazıda okuyacaklarınızı yaparak 1 ay sonra fit bir vücuda sahip olacaksınız demeyi çok isterdim ama maalesef

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Haziran 2015

Şimdi gelelim konumuza. Her şeye rağmen "Tamam hocam anladık da, sen bir ayda en fazla verimi nasıl alırız onu anlat" diyeniniz varsa ki kesin vardır anlatayım.

Hiç, "Bunlar beylik laflar, bunları her zaman duyuyoruz" demeyin. Zira, bilim henüz bu iş için sihirli değnek bulamadı. O nedenle ilk işiniz SİZE ÖZEL bir beslenme programı. Büyük harfle yazılanlara dikkat. İnternetten bakarak ,"Bunda yazılan yemekleri seviyorum, ben bu diyeti uygulayayım" dediğiniz an maksimum verime ulaşamazsınız. Eğer 1 ay içerisinde maksimum verim istiyorsanız, cepteki akrebi biraz kenara itmeniz ve bir beslenme uzmanıyla çalışmanız gerekecek.

Beslenme işini hallettikten sonra sırada egzersiz var. Bazı danışanlarımdan, kimi diyetisyenlerin kas çalışmalarının yağ yakımını azalttığı yönünde komik ve hayretler uyandırıcı şeyler söylediklerini duyuyorum. Şöyle ifade edeyim; NE KADAR KAS O KADAR HIZLI YAĞ YAKIMI. O nedenle böyle söylemlere kesinlikle itibar etmeyin. Egzersiz konusunda da sizlere tavsiyem yine cepteki akrepten izin alarak, işinin ehli bir eğitmenle çalışmanız. Ama size de hak veriyorum çünkü işinin ehli eğitmeni bulmak çok zor. Olanlar da pahalı. Ama sağlık daha pahalı. Diyelim ki eğitmen yok o zaman ne yapmalı? Yapılacak ilk şeyin kendini paralamak olmadığını bilin. 1 ay kaldı yapabildiğim kadar egzersiz yapmalıyım düşüncesi ya 3 gün sonra sakatlanmanıza ya da aşırı kas kaybıyla daha fazla yağlanmanıza sebep olur. O nedenle, yeteri kadar egzersiz yapmak her zaman maksimum verim almanızı sağlar. Uzun süre aradan sonra egzersize başlıyorsanız, koşu yerine tempolu yürüyüşü tercih edin. Çünkü (aksi halde!) zayıf tendon ve bağlar nedeniyle onarılamaz diz hasarlarına neden olabilirsiniz. Yürüyüşün süresini 45 dk yapın. Kas egzersizlerini de full body dediğimiz tüm kas gruplarından bir hareket ve 2-3 set (X) 15-20 tekrarlar şeklinde yapın, doğru ağırlıklarla ve nizami şekilde çalışın. Tekrar ediyorum; UZUN SÜRE EGZERSİZ YAPMAYAN KİŞİLER, BİRDEN ŞİDDETLİ EGZERSİZ YAPARSA VÜCUTLARINDA TELAFİSİ OLMAYAN HASARLARA SEBEP OLABİLİRLER.

Kas egzersizlerini mutlaka gün aşırı yapın, cardioyu haftanın 5-6 günü yapabilirsiniz. Spor salonuna gidemiyor ve evde çalışmanız gerekiyorsa, sizlere evde yapabileceğiniz nispeten güvenli egzersizler önereceğim. Nispeten diyorum, çünkü her harekette mutlaka az da olsa sakatlık riski vardır. Yazdığım hareketlerin yapılış şekline Youtube'tan bakabilirsiniz (Ben kontrol ettim hepsi mevcut).

NOT: Bu vereceğim egzersizler, herhangi bir sağlık probleminizin olmadığı kabul edilerek tavsiye edilmiştir.

►Göğüs kaslarınız için erkekler PUSH-UP, bayanlar KNEELING PUSH-UP
Sırt kaslarınız için WALL ANGEL EXERCISE
Omuz kaslarınız için bayanlarda elde içi dolu küçük su şişesi ,erkeklerde büyük su şişesi SHOULDER LATERAL RAISE
Biceps (pazu) kasları için yine su şişeleri kullanılarak BICEPS CURL
Triceps(arka kol) kasları için yine su şişeleri kullanılarak ONE ARM TRICEPS EXTENSION
Bacak kaslarınız için ise BODYWEIGHT SQUAT
Tüm bunlara ek olarak gece erken uyuyun ve bol su tüketin. İyi tatiller :).