Mert Aslan'dan Aralık/Ocak Önerileri
MODA HABER

Mert Aslan'dan Aralık/Ocak Önerileri

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Aralık 2020

2020 biterken (insanın inanası gelmiyor!) ve kış mevsimi iyice bastırmışken bu kez bir değişiklik yapıp, bana göre sezonun en'lerini yazmaya karar verdim.Yeni sezona geçmeden önce bu sezondan kaçırılmaması gereken parçalar, klasik olacak olanlar ve tabii ki ilham verenler. Elbette listenin dışında da çok güzel parçalar var ama bu benim listem, kimseye kaptırmam!

İlk olarak, Prada Sonbahar '20 koleksiyonunun en gözde parçalarından puffer mont ve belindeki kemer sezonun olmazsa olmazı (1).

Kış biterken gardırobunuza klasiğe dönüşecek bir dış giyim katmanız akıllıca bir yatırım olacaktır.Victoria Beckham'ın yün karşımlı kabanı (2) ve BottegaVeneta'nın trençkotu (3) radarınızda olsun.

Valentino Sonbahar '20 defilesinde gördüğüm combat botlar (4) sokak stilinin vazgeçilmez bir parçası oldu.

Pek çoğunuzun bildiği üzere Gia Couture Pernie çizmeler (5) de kapış kapış gitmekte.

Daha feminen parçaların peşindeyseniz, gözünüz The Attico'nun kan portakalı rengi çizmelerinde (6) ya da Khaite'nin dore deri çizmelerinde (7) olsun.

Khaite demişken, Cate Holstein'in kurduğu marka uzun zamandır hayranlığımı kazanmış bulunuyor ve abartmış olmazsam, koleksiyonlarındaki parçaların çoğu hem zamansız hem de trend yaratıyor. Khaite, uzun kollu body'si, metalik çizmeleri ve hayvan desenlerini kullanışı (8) ile bu sezon en hayran olduğum koleksiyonların başında geliyor.

Body'ler bu kadar gündemdeyken BottegaVeneta'nın (9) ve Khaite'nin (10) body'lerine göz atmadan geçmeyin.

Sezonun en güzel çantalarından bahsetmek gerekirse, ilk sırayı Chanel (11) alıyor. Chanel 19'un parlak bordosu (12) ise wishlist'lerin başında.

Dior'un Dior Bobby dikişli ve taba rengi olanı (13) ile 30 Montaigne Box çantası (14) ise aklımdan çıkmayanlardan.

Louis Vuitton Sonbahar '20 şovunda karşımıza çıkan kült Keepall modeli (15) ile sezonun yenisi All Set (16) çanta ihtiyacınıza son noktayı koyabilirler.

İkonik Grease filminde Olivia Newton John'un eşsiz stilini anımsarsınız. Saint Laurent koleksiyonu beni Grease izlermişcesine heyecanlandırdı. Koleksiyondaki ceketlerin her biri tek kelimeyle muhteşem olsa da bir tane seçmem gerekirse, bu görünümü (17) seçerim.

Siz de benim gibi 'ceketsever' iseniz Loewe'nin peplum modeli de (18) kaçırılmaması gerekenlerden. DriesVan Noten koleksiyonları ise her sezon merakla beklediklerimizin başında geliyor.

Tüm desenleri sanat eseri olarak değerlendirilebilecek olan koleksiyondaki yılan derisi deseni (19) sezonun zamansız trendlerinden.

Bu deseni seviyorsanız Loewe'nin Balloon çantası (20) ve Zeynep Arçay'ın deri pantolonu (21) mutlaka gardırobunuzda yer almalı.

Tabii ki yazının sonuna sezon bitmeden kaçırılmaması gereken topukluları sakladım: Aquazzura'nın Bond Girl modeli (22) ve Amina Muaddi'nin Henson modeli (23).