2024 Cannes Film Festivali | “Emilia Perez” Kırmızı Halı Geçidi
ÜNLÜ STİLİ

2024 Cannes Film Festivali | “Emilia Perez” Kırmızı Halı Geçidi

Selena Gomez’den Zoe Saldana’ya “Emilia Perez” prömiyerinin en şık isimleri.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Mayıs 2024

Yazar: Sinem Aydınoğlu

77 Cannes Film Festivali kapsamında yarışan Fransız yönetmen Jaques Audiar imzalı Emilia Pérez filminin galasına başrol oyuncuları Selena Gomez ve Zoe Saldana başta olmak üzere sanat dünyasından birçok yıldız katıldı.

Kırmızı halı görünümlerinin en şıkları arasında Carla Bruni, Alexa Chung, Romee Strijd, Anja Rubik ve Eva Green bulunuyordu.

Eva Green Chanel, Zoe Saldana ise Saint Laurent vintage tasarımı tercih ederken, Alexa Chung ise Simone Rocha imzalı Jean Paul Gaultier 2024 İlkbahar/Yaz Couture koleksiyonuna ait bir tasarımla geceye katıldı. Daha fazla detay için hazırsanız başlıyoruz.

Fotoğraflar: Splash News

Selena Gomez – Saint Laurent

Müzisyen ve oyuncu Selena Gomez sonunda etkileyici bir kırmızı halı görünümüyle karşımızda! Saint Laurent tasarımı kadife kumaş, düşük omuzlu tasarımın yakasındaki beyaz saten detay Gomez’i “Old Hollywood” havasına bürüyor. Düşük omuzlu tasarım oyuncunun proporsiyonunu orantıladığı için son derece doğru bir seçim. Ünlü oyuncu oldukça ışıltılı Bulgari mücevherlerinin önüne geçmemesi adına saç ve makyajını minimal bir model tercih etmiş. Fakat yine de mücevherlerini set halinde kullandığı için yeterince minimal bir görünüm veremiyor. Elbette bütüne baktığımızda şık bir görünüm, üstelik uzun zamandır olmadığı kadar.

Fotoğraflar: Splash News / Getty Images

Zoe Saldana – Saint Laurent

Müzikal, suç ve komedi türü Emilia Pérez filminin başrol oyuncusu Zoe Saldana geceye Saint Laurent tasarımıyla katıldı. Bandeau yaka siyah ipek krep elbiseye beline kocaman bir kurdele ile ipek tafta kuyruk ekleyen Anthony Vaccarello, aynı renk ve kumaşla bir fiyonk da dizlerine ekleyerek Yves Saint Laurent İlkbahar 1986 Haute Couture koleksiyonunda yer alan tasarımı yeniden canlandırıyor. Zoe de bu unutulmaz parçayı Boucheron mücevherleriyle Cannes’da tüm zarafetiyle taşıyor.

Fotoğraflar: Splash News

Carla Bruni – Celine

Carla Bruni Cannes 2024’te Emilia Pérez filmi prömiyerine Celine tasarımı düz kesim, derin dekolteli kalp yaka straplez elbise ile katıldı. Altın rengi tasarımın sol tarafında bulunan yırtmacı ünlü modele merdivenlerden çıkarken hareket kolaylığı sağlarken elbisesiyle uyumlu altın rengi Aquazzura ayakkabılarını fark etmemiz sağlıyor. Saç modeli için dağınık ve dalgalı bir model tercih ederken, makyajı neredeyse çokmuşçasına sadeydi. Çünkü zümrüt kesim sarı pırlanta Chopard mücevherleri yeterli parlaklığı veriyordu.

Fotoğraflar: Splash News

Alexa Chung – Jean Paul Gaultier Couture

Alexa Chung Emilia Pérez galası için Cannes kırmızı halı geçidine Simone Rocha imzalı Jean Paul Gaultier 2024 İlkbahar/ Yaz Couture koleksiyonundan tül bir elbiseyle katılıyor. Korse detaylı tasarımın göğüs detayı Jean Paul Gaultier’in ikonik tasarımına atıfta bulunuyor. Nervür detaylı üst bedenine kondurulan siyah çiçek payetler tasarıma dramatik bir hava katarken Alexa Chung’ın ıslak saç trendi uygulaması elbisesiyle bütünleşip görünümünü kusursuzlaştırıyor.

Fotoğraflar: Splash News

Romee Strijd

Eski Victoria’s Secret meleği Romee Strijd kalp yaka straplez model düz kesim işlemeli elbisesiyle nefes kesici bir görünüm veriyor. Transparan elbisesinin eteklerinde bulunan püskül detaylar tasarıma hareket katarken ünlü modelin saç modeli için ıslak saç trendi tercih etmesi seksi siluetini modernleştiriyor.

Fotoğraflar: Splash News

Anja Rubik – Saint Laurent

Emilia Pérez Cannes galası Saint Laurent podyumuna dönüştü, diyebiliriz. Bunun en büyük nedeni elbette ünlü markanın hem filmin kostümlerinin hem de yapımcıları arasında olması. İşte bu nedenle başrol oyuncuları Zoe Saldana ve Selena Gomez gibi Anja Rubik de Saint Laurent tasarımıyla geceye katılmayı tercih etti. Derin göğüs dekoltesi, boyunda şal görünümlü detayıyla devam eden siyah renk maksi elbise tasarımıyla son derece zarif bir görünüm veriyor. Böylesi riskli bir tasarımı da ancak heykelsi bir duruşa sahip olan Anja Rubik taşıyabilirdi.   

Fotoğraflar: Splash News

Eva Green – Chanel

Ve Eva Green! O Fransız asaletinin en iyi temsilcilerinden biri. Chanel 1994 Sonbahar/Kış Haute Couture koleksiyonuna ait tasarımı yeniden yorumlayan Virginie Viard imzalı siyah kadife ceketi, beyaz eteğiyle bütünlük sağlayan yakasına kondurulmuş – Coco Chanel’in en sevdiği çiçek – kamelya broşu, kusursuz ten makyajı, kırmızı ruju ve hüzünlü bakışlarıyla başrol oyuncularından rol çalıyor.