Badem tatlısı
MODA HABER

Badem tatlısı

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Kasım 2010

Malzemeler:

►6 yumurta
►2 çorba kaşığı toz şeker
►3 yemek kaşığı margarin
►2 çorba kaşığı un
►50 gr file badem
►100 gr çekilmiş badem

Şurubun malzemesi:
►1 kg toz şeker
►3 bardak su

Hazırlanışı:
Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin. Kısık ateşte çırparak kabartın. Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve eritilmiş 1,5 kaşık margarini ekleyin. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar beyazı gibi haline getirin. Karışıma ekleyin. Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin. Üzerine file bademi serpiştirin. 20 dakika ile yarim saat arasında pişirin. Üzerine soğuk şurup döküp. Servis edin.

Şurubu: Şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın. Köpüğünü alın, limon suyunu ekleyin. Kaynatıp ateşten alın. Soğutun.