Balıklı pilav
MODA HABER

Balıklı pilav

Fevziye sürmeli'den lezzetli tarifler...

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Aralık 2013

1 kg temizlenmiş haşlanmış etli balık

2 adet ince doğranmış soğan

2 yaprak kuru defne

1 adet rendelenmiş havuç

Yarım demet ince kıyım maydanoz

2 su bardağı pirinç

1 su bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı tarçın

Yarım limonun suyu

1 yemek kaşığı çam fıstığı

Tuz

Balığı 1 adet soğan,defne ve tuz ekleyerek suda haşlayın süzün. Bir kenara bırakın. 1 adet soğanla fıstıkları yağda kavurun. Havucu da ilave edin. Yıkanmış pirinci ilave edin ve kavurun. Suyunu, tuzunu, baharatlarını da ilave edin ve ağzını kapatın. Balıkları da ilave ettikten sonra 20 dakika dinlendirin ve maydanoz ile servis edin.