Bayramlık tahin helvası sufle
MODA HABER

Bayramlık tahin helvası sufle

Fevziye Sürmeli'den lezzetli tarifler...

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Ekim 2013

1 paket beyaz çikolata
1 paket rendelenmiş sade tahin helvası
2 yemek kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
Yarım su bardağı un
1 çay bardağı şeker (isteğe bağlı)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Taze nane
2 yemek kaşığı dövülmüş Antep fıstığı
Hazırlanışı:
Beyaz çikolata ve tereyağını tencerede eritin.Tahini ekleyin. Yumurtaları, toz şekeri ve unu çırpın. Helvalı karışıma ekleyin. Sufle kaplarının içini önce tereyağı sonra pudra şekeri ile kaplayın. Tahinli karışımı iki parmak boşluk kalacak şekilde sufle kaplarına doldurun. 180 derecelik fırında ortalama 10-15 dakika pişirin. Dondurma ve krema ile servisini yapın.
Püf* Çikolata ve tahin helva şekerli olduğu için,ayrıca toz şeker koymayabilirsiniz.