Malzemeler
4 adet jambon
4 adet kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü
1 su bardağı arpacık soğan
Sosu: 2 adet yemeklik doğranmış soğan
1 su bardağı beyaz şarap
1 yemek kaşığı taze kekik
1 yemek kaşığı taze fesleğen
1 adet tavuk suyu tableti
1 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kahve fincanından bir parmak eksik un
Hazırlanışı
Tavukları rulo yapın.Jambonları tavuklara sarın.Kürdan ile tutturun.Fırını 200 derecede ısıtın.Arpacık soğanları soyun.Tavukları ve arpacık soğanları fırında 35-40 dakika fırınlayın. Sosu için,Kekik ve fesleğeni mutfak ippi ile birbibrine bağlayın.2 adet doğranmış soğanla, şarapta 1 dk. kaynatın.Fesleğen ve kekikği çıkartın. Tavuk suyu tabletini eritin.Tereyağını eritip unla karıştırın.Yavaşça tavuk suyunu,beyaz şarabı ilave edin.Topaklanmaması için sürekli karıştırın.Sos koyulaşınca ocaktan alın. Sosu tavuğun üzerine döküp, 10 dakika daha fırınlayın. Servise hazırdır.
Püf
Garnitür olarak brokoli,kabak ve havuç yanında harika olur.
4 adet jambon
4 adet kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü
1 su bardağı arpacık soğan
Sosu:
1 su bardağı beyaz şarap
1 yemek kaşığı taze kekik
1 yemek kaşığı taze fesleğen
1 adet tavuk suyu tableti
1 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kahve fincanından bir parmak eksik un

Tavukları rulo yapın.Jambonları tavuklara sarın.Kürdan ile tutturun.Fırını 200 derecede ısıtın.Arpacık soğanları soyun.Tavukları ve arpacık soğanları fırında 35-40 dakika fırınlayın.
Püf
Garnitür olarak brokoli,kabak ve havuç yanında harika olur.




