Cevizli patlıcan
MODA HABER

Cevizli patlıcan

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Ekim 2010

Malzemeler:

►500 gr. patlıcan
►1 su bardağı Ayçiçek Yağı
►1,5 su bardağı ceviz içi
►1 adet soğan
►1 çay kaşığı fesleğen
►1 çay kaşığı kekik
►½ bağ maydanoz
►½ nane
►150 gr. tulum peyniri
►3 çorba kaşığı Un
►4 adet yumurta
►1 su bardağı Süt
►Tuz



Hazırlanışı:
Patlıcanların kabuğunu kafasını kesmeden soyun ve karınlarını yarın. Üzerine tuz ve su serpiştirip 15 dakika bekletin, yıkayıp sıkarak, başka bir kaba alın. Tava içinde kızdırdığınız 4 çorba kaşığı yağda soğanı öldürün. İçine ceviz içini ve tüm baharatları ilave edip karıştırın. Tulum peynirini koyup, karıştırıp ateşten alın. Çukur bir kap içinde 1 çorba kaşığı unu, sütlü yumurtayı ve tuzu çırpma teli ile karıştırın. Patlıcanları tek tek elinize alıp iki dilimin arasını ceviz büyüklüğünde iç malzeme ile doldurarak kapatın ve önce una, sonra yumurtaya batırıp tava içinde kızgın yağa yatırın. Alt üst ederek kızartın. Kağıt havlu ile yağını alın.