Çin usulü tavuk kanadı
MODA HABER

Çin usulü tavuk kanadı

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Şubat 2010

Malzemeler
►12 adet tavuk kanadı
►½ kahve fincanı bal
►soya sosu
►tuz
►karabiber
►kırmızıbiber
►sosun bekletilme süresi : 2 saat

Hazırlanışı

• Soya sosu ve balı bir çorba kaşığı suyla birlikte iyice çırpın. • Karışıma tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyerek bir sos hazırlayın. • Tavuk kanatlarını sosa bulayın ve 2 saat dinlendirin. • Isıya dayanıklı bir tepsiyi yağlayın ve soslu kanatları tepsiye dizin. • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. • Tavuk kanadını, kabuklu taze patatesle, baharatlı pilavla veya haşlanmış sebzeyle servis yapabilirsiniz.