Malzemeler
Tabanı için :
♦6 adet elma
♦1 çay bardağı pudra şekeri
♦1 çay bardağı ceviz
Kreması için:
♦2 paket krem şanti
♦1 su bardağı süt
Üstü için:
♦Bitter çikolata
♦1 tatlı kaşığı tereyağ

Hazırlanışı
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Şeker ve ceviz ile pişirip kek kalıbına ya da bir borcama koyun. Derin dondurucuda karışımı dondurun. Başka bir kapta krem şantiyi hazırlayın. Donmuş elmaların üzerine krem şantiyi yayın ve tekrar derin dondurucuya koyun. Bitter çikolatayı benmari usulü ya da mikro dalgada eritin. Eriyen çikolataya tereyağı ekleyin. Derin dondurucudaki malzemenin üzerine dökün. Soğutup servis yapın.
Püf! Ceviz yerine fındık da kullanabilirsiniz.
Püf! Tarçın da ekleyebilrisiniz.
Püf! Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Püf! Ben erittiğimiz çikolatayı, ilk önce rokokoyu hazırladığımız kek kalıbının içerisine sürüp karışımı daha sonra ekleyip donduruyorum.
Tabanı için :
♦6 adet elma
♦1 çay bardağı pudra şekeri
♦1 çay bardağı ceviz
Kreması için:
♦2 paket krem şanti
♦1 su bardağı süt
Üstü için:
♦Bitter çikolata
♦1 tatlı kaşığı tereyağ

Hazırlanışı
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Şeker ve ceviz ile pişirip kek kalıbına ya da bir borcama koyun. Derin dondurucuda karışımı dondurun. Başka bir kapta krem şantiyi hazırlayın. Donmuş elmaların üzerine krem şantiyi yayın ve tekrar derin dondurucuya koyun. Bitter çikolatayı benmari usulü ya da mikro dalgada eritin. Eriyen çikolataya tereyağı ekleyin. Derin dondurucudaki malzemenin üzerine dökün. Soğutup servis yapın.
Püf! Ceviz yerine fındık da kullanabilirsiniz.
Püf! Tarçın da ekleyebilrisiniz.
Püf! Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Püf! Ben erittiğimiz çikolatayı, ilk önce rokokoyu hazırladığımız kek kalıbının içerisine sürüp karışımı daha sonra ekleyip donduruyorum.




