Erik soslu Fevziye’nin hindi but tarifi (yılbaşı özel)
MODA HABER

Erik soslu Fevziye’nin hindi but tarifi (yılbaşı özel)

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Aralık 2010

Malzemeler:

►1 kg. Hindi But Eti
►3-4 adet jülyen doğranmış yeşil soğan
►1 çorba kaşığı susam

AVCAR İÇİN (MARİNE)
►1 ad. Limonun kabuğu rendesi
►Bir yemek kaşığı kıyılmış taze kekik
►Yarım kahve fincanı soya sosu
► Zeytinyağı
►1 tatlı kaşığı bal

SOSU İÇİN

►1 yemek kaşığı erik marmelatı
►2 yemek kaşığı soya sosu
►1 yemek kaşığı mısır nişastası
►1 su bardağı tavuk ya da hindi suyu ya da 2 adet tavuk bulyon

Hazırlanışı:

Hindi butlarını yıkayın. Derilerini alın. Bıçak yardımı ile delikler açın. (isteğe bağlı) Kurulayın. Avcar için hazırladığınız malzemeleri bir kapta karıştırın. Hindileri bu karışımla ovun. Folyoya sarıp buzdolabında 4-5 saat bekletin. Bir tavada etleri karamelize edin. Etleri folyoya alın, yarım çaybardağı suyu ekleyin. Hiç hava almayacak şekilde folyoyu kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1,5 saat pişirin. Hindiler pişince folyodaki suyu bir tavaya alın. Erik marmelatı ve soya sos ile 3-4 dakika kaynatın. Altını kısın. Mısır nişastasını az su ile başka bir kasede özeyin. Erikli sosa yavaş yavaş ekleyin. Bir taşım kaynatıp altını kapatın. Hindi etlerini uzun uzun dilimleyin. Susamları yağsız tavada kavurun. Hemen soğuk bir kaseye alın. Hindiyi tabaklara servis edin. Üzerine sırasıyla soğanları ve sosu gezdirin. Susamları da ekleyin. Servise sunun.

**Püf : Erik marmelatı yerine kayısı marmelatı da kullanabilirsiniz.