Fas işi kuskus
MODA HABER

Fas işi kuskus

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Mayıs 2011

Malzemeler:

►1 tavuk
►500 gr kuşbaşı kuzu eti
►1 soğan
►2 çorba kaşığı biber salçası
►1 domates
►4 sivri biber
►2 patlıcan
►4 havuç
►2 kabak
►1 su bardağı iç bezelye
►Yarım paket ince bulgur (Araplar kuskus diyor.) (Çok ince olmalı)
►3 çorba kaşığı tereyağı
►1 kase sarı kuru üzüm (çekirdeksiz)

Hazırlanışı:

Tavuğu 8 parçaya bölünüp az yağda soğanla birlikte 5-10 dk kavurun. İçine biber salçası ve su ilave edilip 20 dk yavaş yavaş kaynatın.Parmak şeklinde doğradığınız sebzeleri ekleyip pişirmeyi tamamlayın.(Sebzeler diri kalsın).Kuzu etini tavada yağda pişirin. Bulgura 2,5 su bardağı kaynar su ekleyin. Harmanlayın ve 10dk.kapağını kapatıp dinlendirin. Üzümleri ekleyin,karıştırın.Bulguru yani Kuskusu büyük bir kaseye koyun ve geniş bir tepsiye ters çevirin. Hazirladiğiniz sebzeli tavuğu ve etleri kuskusun üzerine serin. Hep birlikte servis yapın. Afiyet olsun.