Fe'nin kaymaklı beze tarifi
MODA HABER

Fe'nin kaymaklı beze tarifi

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Aralık 2010

Malzemeler:

► 9 adet yumurta beyazı
► 3 su bardağı toz şeker
► 1-2 damla limon suyu
► 1 paket krema
► 1 yemek kaşığı pudra şekeri
► 1 yemek kaşığı kaymak
► Çilek

Hazırlanışı:
Şeker ve limon suyunu yumurta beyazı katı bir saten görüntüsü alıncaya dek 20 dakika mikser ile çırpın. Bir fırın tepsisine yaplı kağıt serin ve çok az yağlayın. Hazırladığınız yumurta akını, krema torbasına ya da bir naylon poşete doldurun. Poşeti sıkarak minik "S" harfleri oluşacak şekilde yağlı kağıda sıkın.Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 3 saat pişirin. Soğutun. Krema, kaymak ve pudra şekerini katılaşana dek çırpın. İki bezenin aralarına spatula ile krema sürün. Çilek ile servis yapın.
**Püf : Kremayı hazırlarken, miksere taze nane de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.