Fe usulü mikrodalga balık dolma
MODA HABER

Fe usulü mikrodalga balık dolma

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Ocak 2011

Malzemeler:

►4 adet temizlenmiş büyük beyaz etli balık
►4 çorba kaşığı margarin
►1 adet kıyılmış kuru soğan
►1 adet küçük doğranmış havuç
►2 diş dövülmüş sarımsak
►1,5 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
►1,5 yemek kaşığı galete unu
►Kekik
►Tuz
►3 yemek kaşığı sirke
►2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;
►1 demet ince doğranmış maydanoz
►2-3 adet limon suyu
►1 kahve fincanı sirke
►4-5 diş dövülmüş sarmısak

Hazırlanışı:

Mikrodalgada tereyağını eritin. Mikrodalgayı 800 watta getirin. Yağın içine soğanı, havucu, sarımsağı ve cevizleri ilave edip 3 dakika pişirin. Kekik, tuz ve sirkeyi ekleyin ve karıştırın.1,5 dakika daha pişirin. Galete ununu ekleyip karıştırın.Hazırlanan karışımı balıklara doldurun. Mikrodalgaya uygun tepsinin içine sığdığı kadarıyla balıkları yerleştirin. Üzerlerine biraz sirke gezdirin.Fırça ile zeytinyağı sürün.800 Watt ısıda önce 2 dakika bir yüzünü, daha sonra 2 dakika diğer yüzünü pişirin. Balıklar bitene dek işelemi tekrarlayın. Maydanoz, sarmısak, sirke ve zeytinyağını karıştırın.Balıkları dilimleyin.Servis tabağına alın. Sosla servis edin.