Fevziye’nin cezerye tarifi
MODA HABER

Fevziye’nin cezerye tarifi

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Ekim 2010

Malzemeler:

►2 kg siyah havuç (rendelenmiş)
►500 gr şeker
►500 gr ceviziçi (dövülmüş)
►2 yemek kaşığı zencefil
►2 yemek kaşığı tarçın
►1 yemek kaşığı un
►1 yemek kaşığı buğday nişastası
►1 çay bardağı su
►Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Havuçların üzerini kazıyın. Bol su ile yıkayın. Rendeleyin. Şeker ile birlikte tencereye koyun. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, kısık ateşte, havuçlar macun halini alıncaya kadar pişirin. Başka bir kapta un, buğday nişastası ve 1 çay bardağı suyu özeyin. Havuçlara ekleyin. Sürekli karıştırarak macun olmuş havuç karışımına yedirin. Malzemeyi sürekli karıştırarak koyuca macun haline gelene dek pişirmeye devam edin. Havuç macunu kıvamını bulunca altını kapatın. Dövülmüş ceviz içi ve diğer baharatlar da hemen macununun içine atılıp karıştırılır. Mutfak mermerinizi temizleyin.Hafifçe ıslatın. Macunu tezgâha döküp spatula ile düzeltip, dikdörtgen bir şekil verin. Macun soğuyunca, ıslattığınız bir bıcak ya da spatula ile lokum gibi küp küp dilimleyin. Hindistan cevizine bulayıp servise sunun.

Püf** Cezer Arapça HAVUÇ, Cezerye de HAVUÇ TATLISI demektir.
Püf** Cezeryeyi tabanı düz bir cam tepsiye de döküp soğutabilirsiniz.