Fevziye’nin karides çorbası
MODA HABER

Fevziye’nin karides çorbası

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Eylül 2011

Malzemeler:

►3 su bardağı temizlenmiş karides

►1 orta boy küp küp doğranmış soğan,

►3 diş dövülmüş sarmısak

►3 yemek kaşığı tereyağı

►1 adet doğranmış kabuksuz domates,

►1 çorba kaşığı domates salçası,

►1 tatlı kaşığı kırmızıbiber;

►6 -7 bardak tavuk suyu ya da bulyon

►3-4 avuç pirinç,

►Tuz

►Biber

►1 çay bardağı krema

Yapılışı:

Bir tencerede tereyağını eritin ve orta ateşte, ayıkladığınız karideslerin hepsini 10 dakika kadar arada karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz karideslerin bir bardak kadarını ayırın. Soğanları ve sarmısağı ekleyin ve çevirerek birlikte 5 dakika daha pişirin. Domatesler, domates salçası ve kırmızıbiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk suyunu azar azar, karıştırarak ilave edin. Pirinci de ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra altını iyice kısıp 15 dakika kadar pişirin. Suyu azalırsa su ekleyin. Mikser ile tüm karışımı püre haline getirin. Ayırdığınız karidesleri çorbaya ekleyin. 5-6 dakika kaynatın. Suyu azalırsa tekrar su ekleyin. Çorbaya bir çay bardağı krema ekleyip karıştırın. Nane yaprağı ile süsleyip servise sunun. Afiyet olsun.