Fevziye usulü kıtır tavuk
MODA HABER

Fevziye usulü kıtır tavuk

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Aralık 2009

Malzemeler:
♦Yarım paket yassı uzun makarna (Fettuchine) ya da noodle
♦4 adet tavuk göğsü
♦2 yemek kaşığı yoğurt
♦Yarım çay bardağı süt
♦1 yemek kaşığı tereyağ
♦Yarım paket peynirli bisküvi
♦Yarım paket tuzlu bisküvi










Yapılışı:

Yoğurt ,süt ve erimiş tereyeğını bir kapta karıştırın.Tavuk göğüslerini julyen doğrayın. Karışıma iyice yedirin. Buzdolabında makarnalar haşlanana kadar bekeltin. İki çeşit büsküviyi karıştırıp blenderdan geçirin. Derin bir kaba alın.Noodleları makarna gibi pişirin. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Tavuk parçalarını karışımdan tek tek çıkarın, üzerinden sosu biraz süzün ve bisküvilere bulayıp tepsiye yerleştirin.Tümü bittikten sonra 250 derecede 20 dk. pişirin. Tabağa makarnaları (Fettuchine) ya da noodleları koyun tavuklarla birilikte servis yapın.

Püf! Malzemelerin ince çubuklar halinde, verev, kalınlık ve uzunluklarının eşit olarak doğrama şekline mutfak dilinde jülyen doğrama denir.