Füme balık çorbası
MODA HABER

Füme balık çorbası

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Ekim 2010

Malzemeler:

► 1 orta büyüklükte beyaz etli fileto balık
► 2 taze soğan
► 4 su bardağı su
► 2 ortaboy patates
► 1 çorba kaşığı sirke
► 1 çay bardağı pirinç
► 3-4 dal maydanoz,
► 1 çay bardağı su
► tuz
Hazırlanışı:

Soğanları ince ince kıyın. Patatesleri küp doğrayın. Soğanlarla birlikte 4 su bardağı suda aldente haşlayın. Kıyılmış maydanoz ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca pirinci ekleyin. 15 dakika pişirin. Balığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin. Serisini soyun ve küp halinde doğrayın. Çorbaya ilave edin. Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sıcak su ekleyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.