Beslenme Alışkanlıklarımıza Mevsim Güncellemesi
Simay Keskintepe
Baharın başlamasıyla birlikte sadece sıcak havalar ve güneşli günler değil, aynı zamanda vitamin eksikliği de gelir. Şaşırtıcı değil, çünkü güneş olmadan geçen bir sezonun ardından, yüksek kaliteli taze meyve ve sebzeler, vücudumuzda tükenen eksik değerleri yerine koymak için en doğal yol ve tabi ki miktar vitamin de gerekiyor. Mevsimlik yiyecekler buna yardımcı olabilir: temel vitaminler bakımından zengindirler, bu da canlılığınızı, gücünüzü ve sağlıklı görünümünüzü kolayca geri getirebilecekleri anlamına gelir.
Kuşkonmaz
Artık yılın herhangi bir zamanında mağazalardan kuşkonmaz satın alabilseniz de mevsimi ilkbaharda başlıyor. Düşük kalorili içeriğe sahiptir, ancak aynı zamanda bir dizi faydalı besini de içinde depolar. Bu nedenle, Mart ayından bu yana kendisini yaz boyu için tüketmeye karar verenler için gerçek bir besin. Kuşkonmazlı vitamin dolu salataları hazırlayın, çorbalara ekleyin veya önceden haşladıktan veya ızgara yaptıktan sonra aynı yiyin.
Turp
Taze turp içerdiği yüksek C vitamini, demir, sodyum, fosfor, potasyum ve kalsiyum gibi mineraller nedeniyle baharın vitamin eksikliği ile iyi başa çıkan süper bir yiyecektir. Aynı zamanda, turpun kalori değeri de çok azdır, turpun yüz gramında sadece 20 kalori vardır.
Beslenme Alışkanlıklarımıza Mevsim Güncellemesi
Ispanak
Ispanak uzun zamandır tüm fitness blog yazarları ve sağlıklı yaşam tarzı guruları tarafından benimsenmiştir. Sonuçta, bu sebze bir dizi vitamin bakımından zengin: E, A, K ve C'nin yanı sıra folik asit, demir ve bir çok besin deposu. Ispanak çok erken yetiştiğinden, Mart ayında raflarda taze çeşitlerini bulabilirsiniz. Herhangi bir salataya, çorbaya ekleyin veya bir turta dolgusunun tabanını yapın veya örneğin peynir ,ev yapımı makarnalar ile kombinasyonlar halinde kendi zevkinize göre mutlaka yemeklerinize ekleyin.
Domates
Elbette domates mevsimlik bir bahar sebzesi değil ama güneyde baharın ortasında yetişiyor. Bu nedenle raflarda sulu ve aromatik domatesleri bulma zamanı. Kış domateslerinden sonra size çok daha lezzetli görünecekler ve ayrıca çok daha fazla vitamin içerecekler. Domatesi salatalara, sebze güveçlerine ekleyin veya çocukken yaptığınız gibi domates suyu için.
Pırasa
Bu sebzenin normal soğandan çok daha hafif bir tadı vardır, bu yüzden birçok damak onu sever. Pırasayı haşladıktan, kızarttıktan sonra çorbalara, garnitürlere ve balık yemeklerine ekleyebilirsiniz. Pırasa ilk hasadını Nisan ayında verir, bu nedenle mükemmel bir mevsimsel vitamin deposu olurlar. Potasyum, fosfor ve sihir ile B1, B2 ve C vitaminleri açısından zengindir.