Sürdürülebilir Saç Güzelliği Rutini
GÜZELLİK

Sürdürülebilir Saç Güzelliği Rutini

5 basit adımda sürdürülebilir bir saç sağlığını kendiniz sağlayabilirsiniz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Şubat 2021

Saçlarınızın Uçlarını Düzenli Olarak Kesin

Amacınız uzun saçlar ise 1-2 ayda bir uçlarından mutlaka kestirmelisiniz. Düzenli olarak yaklaşık yarım santimetre kesilmiş saçların bukleleri güzel ve sağlıklı bir şekilde ve hatta iki katına çıkarak uzar.

Saçınızı Soğuktan Koruyun

Ebeveynler bizi çocuklukta bir sebepten dolayı şapka takmaya zorladılar: sadece soğuk algınlığı riskini azaltmak ve kafanızı ısıtmakla kalmaz, aynı zamanda saçlarımızı soğuk havanın zararlı etkilerinden korur. Şık şapkalar ,bereler ve beyzbol şapkaları sadece saçınızı soğuktan kurtarmakla kalmayacak, aynı zamanda görünümünüze harika bir katkı sağlayacaktır.

Saçınızı Termal Korumaya Alın

Saçlar için yüksek sıcaklık da zararlıdır, bu nedenle uzmanlar her zaman ısıya karşı koruyucu serumlar ve yağlar kullanmanızı önerir. Özellikle saçınızı saç kurutma makinesi veya şekillendirici ile düzenli olarak şekillendiriyorsanız, buna kesinlikle dikkat edin.

Çok Adımlı Bakım

En iyi ve doğru seçilmiş şampuanın bile asıl işlevi saçları temizlemetir. Nemlendirmek, beslemek ve güçlendirmek için saç kremleri ve maskeler kullanılmalıdır. Çok sayıda pahalı ürün satın almanıza gerek yok, saç tipinize göre doğal yaplar bu konuda mükemmel bir iş çıkarır.

Masaj

Saçın büyüme hızı ve sağlığı öncelikle saç derisinin durumuna bağlıdır. Düzenli saç derisi masajı kan dolaşımını uyarır ve saç telinin durumunu iyileştirir. Masajınızı, özel masaj fırçaları veya kristaller kullanarak ellerinizle yapılabilir .