Sizi Daha Yaşlı Gösteren 5 Makyaj Hatası
GÜZELLİK

Sizi Daha Yaşlı Gösteren 5 Makyaj Hatası

Her zamanki amacıyla makyaj, 100 yıllar önce tek bir amaç için ortaya çıktı, süslemek. Bununla birlikte, yanlış yapılan makyaj tam tersine neden oluyor: yüz oranlarını ihlal ediyor, kusurları ortaya çıkarıyor ve gözle görülür şekilde de yüzümüze yaş ekliy

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Mart 2021

Yüz maskesi etkisi

Fondöten, gezegendeki tüm kadınları için hayatı çok daha kolaylaştıran harika bir buluştur, ancak yanlış uygulanırsa size kolayca birkaç yıl ekleyebilir. Yüzünüzü maske gibi kaplayacak ve katman yaratan bir ürün kullanmaktan kaçının. Stilistler, tüm kusurları noktasal olarak maskelemenizi ve cildin geri kalanına hafif tonlu bir kapatıcıyla veya CC krem sürmenizi önerir. Tazelik ve doğallık, genç bir görünümün anahtarıdır.

Birden çok rimel katmanı

Birkaç katmandan oluşan kirpikler, özensiz, eski moda görünür ve yaş ekler. Aşırı maskara, kirpiklerin kendileri için çok yararlı olmadığı, kolayca düşmeye başlayabileceği gerçeğinden bahsederken de, görünümü daha ağırlaştırır. Bir kat maskara sizin için yeterli değilse, kirpik çizgisini görsel olarak sıkılaştırmak için bir göz kalemi kullanmak daha iyidir. Bu, gözün dış köşesini görsel olarak kaldıracak ve bakışları açacaktır.

Yanlış şekillendirme

Yüksek elmacık kemikleri, iyi tanımlanmış bir burun ve çene hattı oldukça önemlidir ancak şekillendirme kusursuz bir şekilde yapılmalıdır. En talihsiz ton, kırmızımsı bir renk seçimiyle kuru bir kapatıcıdır; düzensiz görünür, yorgunluk etkisi yaratır ve kırışıklıkları ve kusurları vurgulayabilir. Açık tonları seçin, biraz allık ve doğal bir ışıltı için biraz da koyu bir fırça darbesi ekleyin.

Gözün dış köşesini alçaltan makyaj

Dumanlı veya parıldayan gölgeler gibi herhangi bir makyaj, aşağıdan yukarıya doğru uygulanmalıdır, böylece gözün dış köşesi hafifçe yukarı kalkar. Bu teknik gözü açacak ve görünüme daha da netlik katacaktır. Gözün alçaltılmış bir köşesi (iyi uyusanız bile) yorgun bir görünüm yaratacak ve göz çevresindeki kırışıklıkları vurgulayacaktır.

Yanlış kaş şekli ve rengi

Kaşların şekli, rengi ve genişliği yüzü hem iyi hem de kötü şekilde değiştirebilir. Derin göz sahipleri kaşlarını çok geniş yapmamalıdı.Görünüme sert ve yorgun bir görünüm verecektir. Açıkça tanımlanmış ve renkli kaşlar yüzde yabancı bir cisim gibi görünür.